Ostereiden syömiseen liittyvä yksityiskohta on saanut ihmiset pois tolaltaan – "tekisi mieli itkeä"

Osterit
Shutterstock

Sosiaalisessa mediassa käydään paraikaa vilkasta keskustelua ostereiden syömiseen liittyvän yksityiskohdan vuoksi.

Videolla ostereiden avaamisen maailmanmestari näyttää mallia, kuinka osteri avataan oikein.

Osterit ovat trendikästä ja ympäri maailman suosittua ruokaa. Vaikka viime vuosina yhä useampi ihminen onkin rohkaistunut näiden herkkujen pariin, eräs ostereiden syömiseen liittyvä yksityiskohta on herättänyt viime aikoina ihmisissä hämmennystä, jopa kuvotusta.   

Harva ihminen tuntuu nimittäin olevan tietoinen siitä, että yleensä jääpalojen päällä ja sitruunaviipaleen kanssa tarjoiltavat osterit ovat eläviä vielä siinä vaiheessa, kun ne päätyvät suuhusi. 

Vaikka tämä ei ole mikään salaisuus, osa ihmisistä tuntuu olevan hyvinkin hämmentyneitä tästä tiedosta.

Tämä ostereihin syömiseen liittyvä yksityiskohta on herättänyt aiheen tiimoilta runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Luin juuri, että raa’at osterit ovat vielä eläviä silloin, kun syöt ne. Luojan kiitos en syö äyriäisiä, eräs Twitter-käyttäjä kirjoittaa.

– Sain juuri selville, että osterit ovat eläviä silloin kun ne syödään, ja nyt tunnen niin kovaa syyllisyyttä, että tekisi mieli itkeä, toisessa twiitissä todetaan.

Elävän osterin syöminen on parempi vaihtoehto

Vaikka elävien ostereiden syöminen saattaakin tuntua ällöttävältä ajatukselta, terveytesi kannalta tämä on paras vaihtoehto.

Tämä siitä syystä, että kuolleet, raakana syötävät osterit voivat sisältää ihmisille haitallisia bakteereita. Kuolleet osterit voivat siis tehdä sinut kirjaimellisesti sairaaksi.

Mutta kysymys kuuluukin, tuntevatko osterit kipua, kun ne syödään? Seafish-organisaation mukaan tältä alalta ei ole olemassa tieteellistä tutkimusta. Osa ihmisistä väittää, että osterit saattavat tuntea kipua, mutta osa on taas sitä mieltä, että keskushermoston puutteen vuoksi kivun tunne jää puuttumaan.  

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat