Kolme uudenlaista käyttötapaa kahville: Näitä et ole tullut ajatelleeksi!

kahvidrinkki
Baarimestari muistuttaa, että kahvidrinkkejä on muitakin kuin Irish Coffee. Shutterstock

Kahvi on monikäyttöinen raaka-aine, joka sopii erinomaisesti niin kuumiin kuin kylmiin kahvidrinkkeihin. 

Kahvista ja drinkeistä puhuttaessa monelle tulee mieleen ensimmäisenä suodatinkahvista valmistettu Irish Coffee, joka ei esittelyjä kaipaa. Baarimestari Henu Lahti haluaa kuitenkin muistuttaa, että tämä klassikkojuoma ei suinkaan ole ainoa kahvidrinkki. 

– Kahvi on todella monikäyttöinen. Kahvissa on makeita aromeita ja omia hienoja soundejansa, ja sitä voi käyttää todella monella tapaa, Lahti kertoo.

Suodatinkahvin lisäksi kokeilemisen arvoisia kahveja drinkeissä ovat myös espressopohjaiset juomat ja Cold Brew-menetelmällä valmistettu kylmä kahvi.

Lahti vinkkaa, että espressopohjaisista kahvijuomista, kuten cappuccinosta, voidaan valmistaa Irish Coffeen tyyppisiä juomia käyttämällä viskin tilalla esimerkiksi rommia.

Pelkästä espressosta voidaan puolestaan valmistaa helposti vaikkapa Espresso Martini, johon tulee espresso-kahvin lisäksi kahvilikööriä, vodkaa ja sokeria.

Mausta alkoholi kahvipavuilla

Jos juomiin halutaan kahvin makua ilman itse kahvia, kannattaa kokeilla infuusiota. Infuusiossa kahvipapujen annetaan liota valitussa alkoholissa noin vuorokauden ajan, jonka aikana maku siirtyy kahvipavuista alkoholiin. Lisää kahvipavut valitsemaasi alkoholipulloon suhteessa desi papuja seitsemää desiä alkoholia kohden. 

– Kahvipapuja liottamalla juomasta tulee kirkas, toisin kuin kahvijauhetta käyttämällä. Kahvipavut on myös helppo siivilöidä pois, Lahti toteaa.

Kolmas vaihtoehto kahvidrinkkien valmistuksessa on aeropressin käyttäminen. Tässä valmistusmenetelmässä valmis juoma puristetaan kahvijauheen läpi laitetta apuna käyttäen.

Aeropress on erinomainen tapa saada kahvin makua etenkin kylmiin juomiin. 

Baarimestari Mikael Karttunen paljastaa, mitä välineitä jokainen kotibaarimestari tarvitsee. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja