Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolme erilaista tapaa kypsentää pekoni – toimittaja selvitti, mikä valmistustapa on kaikkein paras

Mikä on oma suosikkitapasi kypsentää pekonia?
Mikä on oma suosikkitapasi kypsentää pekonia?Shutterstock
Julkaistu 11.11.2018 08:02

Emmi Niiniaho

Toimittaja testasi maistuuko pekoni yhtään erilaiselta, jos sitä ei valmistakaan paistinpannulla, vaan esimerkiksi vohveliraudalla.

Real Simplen toimittaja Sari Kamp valmisti pekonia kolmella eri tapaa määrittääkseen, muuttaako valmistustapa oleellisesti sen makua. Uunissa, mikrossa sekä vohveliraudalla valmistettua pekonia oli maistelemassa myös sokkotestaaja.

Valmistaminen uunissa

Kypsentääksesi pekonin uunissa, lämmitä se 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla ja aseta ritilä uunipellin päälle. Levitä pekoniviipaleet ritilälle ja anna paistua uunissa 20 minuutin ajan.

Pekonin valmistaminen uunissa ei vaadi pannulla paistamisen tapaan jatkuvaa viipaleiden kääntelyä ja roiskuvan kuuman rasvan väistelyä. Vältyt myös palohälyttimen huudoilta, kun keittiö ei täyty savusta.

Metodi kestää toki hieman kauemmin, kuin pekonien kypsentäminen pannulla. Toisaalta tällä valmistustavalla suurin osa pekonin rasvasta valuu uunipellille, jolloin viipaleista tulee mukavan rapsakoita.

Videolla vinkit pekonin paistamiseen uunissa. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

– Koska suurin osa rasvasta sulaa, viipaleisiin ei jää mitään outoja sitkeitä paloja – pelkästään puhdasta lihaista herkkua, Kamp toteaa.

Pekoni maistui kuitenkin hieman palaneelta, vaikkei siltä näyttänyt tai haissutkaan. Kamp arvelee tämän johtuvan siitä, että pekoni kypsyi tasaisesti joka puolelta ja alkoi palaa hitaasti, jolloin sitä ei päälle päin huomannut.

Valmistaminen mikrossa

Aseta kaksi talouspaperia mikronkestävälle lautaselle, lado rivi pekoniviipaleita paperin päälle ja aseta niiden päälle vielä kaksi palasta talouspaperia. Pekoniviipaleet saavat pyöriä mikrossa neljä minuuttia. Jos ne eivät ole tämän jälkeen vielä kypsiä, laita niille lisäaikaa aina puoli minuuttia kerrallaan ja tarkasta kypsyysaste.

Mikrossa valmistettu pekoni ei Kampin mukaan ollut järin kaunista. Viipaleissa ei ollut pekonille ominaista rasvan antamaa kiiltoa, ei rypistyneitä reunoja eivätkä ne olleet edes ruskistuneet.

pekoniMikrossa valmistetut pekoniviipaleet eivät paistu kovin kauniiksi, mutta maku korvaa sen puutteen.Shutterstock

Ulkonäkö ei kuitenkaan vastannut makua, sillä ne olivat hyvin rapeita ja suussa sulavia. Suurin osa rasvasta oli imeytynyt talouspaperiin, mutta viipaleetkaan eivät olleet jääneet kuiviksi.

Mikrossa kypsentäminen on myös äärimmäisen nopeaa: Kampilta meni vain kymmenen minuuttia valmisteluun, kokkaamiseen, siivoamiseen ja itse syömiseen!

Alkoiko tekemään mieli pekonia? Katso tämä resepti: Muuttaa käsityksesi sipulirenkaista – varoitus, tähän pekoniseen reseptiin jää koukkuun!

Valmistaminen vohveliraudalla

Koska vohveliraudat eivät yleensä ole kovin isoja, pekoniviipaleet kannattaa mahdollisesti puolittaa ennen niiden paistamista. Raudan kuumennettua, aseta viipaleet paistumaan noin kymmeneksi minuutiksi, tai kunnes ne vaikuttavat olevan kypsiä.

vohvelirautaVohvelirauta kannattaa ehkä suosiolla jättää nimenomaan vohvelien paistamiseen.Shutterstock

Vohveliraudoissa on se ongelma – lähinnä pekonin paistamiseen liittyen, että rauta ei painu täysin tiiviisti yhteen, jotta pekoni paistuisi tasaisesti kummaltakin puolelta. Kamp saikin lopputulokseksi viipaleita, joissa oli neliönmuotoisia kypsiä kohtia, mutta muuten pekoni oli sitkeää ja kovaa, eikä rasva ollut sulanut kunnolla.

Kampin netistä bongaama vinkki vohveliraudan hyödyntämiseen ei siis mennyt jatkoon. Voittajaksi testissä selviytyi kuitenkin hieman yllättäen mikro, vaikka esteettisesti uunissa valmistetuista pekoneista tuli parhaita.

Lähde: Real Simple 

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Toimittaja testasi 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi kirkkaan voittajan – nopein ja paras menetelmä: "Olin todella yllättynyt"Hullun hyvä pekonikikka, jota et taatusti ole vielä kokeillut – mutta sinun pitäisi!Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Täydellisen rapea lopputulos vähällä vaivalla – tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää pekoniTäydellistä pekonia – älä tee tätä virhettä paistinpannun kanssa!
PekoniRuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka