Toimittaja testasi maistuuko pekoni yhtään erilaiselta, jos sitä ei valmistakaan paistinpannulla, vaan esimerkiksi vohveliraudalla.
Real Simplen toimittaja Sari Kamp valmisti pekonia kolmella eri tapaa määrittääkseen, muuttaako valmistustapa oleellisesti sen makua. Uunissa, mikrossa sekä vohveliraudalla valmistettua pekonia oli maistelemassa myös sokkotestaaja.
Valmistaminen uunissa
Kypsentääksesi pekonin uunissa, lämmitä se 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla ja aseta ritilä uunipellin päälle. Levitä pekoniviipaleet ritilälle ja anna paistua uunissa 20 minuutin ajan.
Pekonin valmistaminen uunissa ei vaadi pannulla paistamisen tapaan jatkuvaa viipaleiden kääntelyä ja roiskuvan kuuman rasvan väistelyä. Vältyt myös palohälyttimen huudoilta, kun keittiö ei täyty savusta.
Metodi kestää toki hieman kauemmin, kuin pekonien kypsentäminen pannulla. Toisaalta tällä valmistustavalla suurin osa pekonin rasvasta valuu uunipellille, jolloin viipaleista tulee mukavan rapsakoita.
Videolla vinkit pekonin paistamiseen uunissa. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.


