Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki tyrmää suositun raaka-aineen käytön voileivissä – vetinen lopputulos!

Tomaatit ovat raaka-aine, joita kokki ei suosittele lisättäväksi voileipien päälle.
Tomaatit ovat raaka-aine, joita kokki ei suosittele lisättäväksi voileipien päälle. Shutterstock
Julkaistu 15.02.2018 17:33

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kuuluvatko tuoreet tomaatit voileipiesi vakiotäytteisiin? Valitettavasti tämä on asia, jota tunnettu kokki ei suosittele missään nimessä tehtäväksi. 

Täydellisen voileivän tekeminen on taidetta, ja Jeff Mauro jos kuka tietää, mitä kaikkea sen tekemiseen oikein vaaditaan. Mauro on tunnettu keittiömestari ja kokki, joka tunnetaan myös voileipäkuninkaana.

Mies siis tietää todella hyvin, mitä täytteitä leipiin kannattaa, ja mitä niihin ei missään nimessä kannata laittaa.

Vaihda tuoreet uunissa paahdettuihin tomaatteihin

On olemassa yksi raaka-aine, jota ei Mauron mukaan kannata missään nimessä yhdistää leivän kanssa.

– Vetiset tomaatit, Mauro toteaa. 

Vetiset tomaatit vaikuttavat helposti leivän rakenteeseen, ja ne voivat muuttaa herkullisen leivän nopeasti liian kosteaksi.

LUE MYÖS: Suosikkituote ei vakuuttanut huippukokki Henri Alénia: "Kuin lasin vettä olisi juonut"

Jos kuitenkin haluat lisätä leipiisi tomaatteja, Maurolla on sinulle nerokas vinkki. Kokki suosittelee kokeilemaan paahdettuja tomaatteja, joiden avulla leipiin saa tomaattista makua ilman vetistä rakennetta.

– Valutettuja ja siemenettömiä kokonaisia tölkkitomaatteja, maustettuna hieman suolalla, ruskealla sokerilla, balsamicolla ja oliiviöljyllä. Paahdetaan 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat hieman karamellisoituneet ja kuivuneet, Mauro neuvoo. 

Lähteet: Popsugar, FoodNetWork 

Leipää ei kannata leikata miten sattuu. Katso videolta ohje parhaimpaan lopputulokseen. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Vesimelonin maku paranee yllättävällä kikalla Uutta hittileipää ylistetään – makupari, jota et ole tullut ajatelleeksi: "Sen laittaminen leivän päälle on neronleimaus!"Kokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"Kokit paljastavat, mitä raaka-aineita he eivät suostu käyttämään – mukana monelle tuttuja tuotteitaTästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Kahvia ja porkkanoita, teetä ja tomaatteja – yllättävät makuparit, joiden et koskaan uskonut toimivan
LeipäVihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • pe07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • ke10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä

  • ke07:44
    Ruoka

    Voiko leipää syödä, jos haluaa laihtua?

  • ti07:43
    Ruoka

    Tarkista tärkeä asia, kun ostat leipää – vaikuttaa terveyteesi

  • 4.9.07:42
    Ruoka

    Selkeä muutos suomalaisten leivänpäällisissä