Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki Stefan Richter jakaa yksinkertaisen ohjeensa pihvin maustamiseen: "Jos mulla on hyvä pihvi, en halua tappaa sitä p***alla kaupan marinadisoosilla"

4:20Huippukokki Stefan Richter näyttää mökillään, miten pihvi maustetaan ja paistetaan
Julkaistu 18.05.2021 08:08
Toimittajan kuva

Sanna Pietiläinen

sanna.pietilainen@mtv.fi

Huippukokki Stefan Richter ei suostu ostamaan kaupan valmiiksi marinoituja lihoja. BBQ-kastikkeessa hän sen sijaan hyödyntää mielellään kaupan valmiita kastikkeita. Hän antoi Viiden jälkeen -ohjelmalle sekä reseptit että täsmäohjeet (yllä oleva video) lihan grillaamiseen.

Kokki Stefan Richter on asunut nyt Suomessa neljä vuotta sen jälkeen, kun hän teki ensin uraa kokkina Yhdysvalloissa yli 20 vuotta. Hän ponkaisi julkisuuteen tultuaan toiseksi American Top Chef -kilpailussa reilut kymmenen vuotta sitten.

– Minua pyydettiin myös Frendit-sarjaan vieraaksi, mutta siitä ei tullut mitään. En pystynyt esiintymään ohjelmassa, jossa vuorosanat on käsikirjoitettu – jänistin, Richter kertoo.

Mies näytti mökillään Tampereella, miten liha pitää maustaa ja grillata.

– Jenkit grillaavat koko ajan, suomalaisilla puolestaan on erikseen grillauskausi. Viimeisen noin kymmenen vuoden aikana suomalaisetkin ovat alkaneet grillata muutakin kuin makkaraa, Richter tiivistää maiden väliset grillauskulttuurierot.

"Jos mulla on hyvä pihvi..."

Richter jakoi sekä oman marinadi- että BBQ-kastikkeensa reseptit (linkki alla). Hän suosii lihan maustamisessa yksinkertaisuutta.

– Jos mulla on hyvä pihvi, en halua tappaa sitä paskalla kaupan marinadisoosilla. Tiedät ne lihat, jotka on valmiiksi marinoitu. En suostu ostamaan niitä, Richter sanoo.

BBQ-kastikkeeseen hän sen sijaan laittaa kahta valmista kaupan kastiketta.

– Käytän Bull's Eye bbq-kastiketta. Se on jenkkikastiketta ja se on kaikkein paras. 

Molemmissa resepteissä on timjamia.

– Yrteistä tykkään eniten timjamista. Rosmariinista en tykkää taas ollenkaan, se maistuu ihan saippualta.

Lihat Richter neuvoo ottamaan lämpiämään puoli tuntia ennen paistamista. Hän itse grillaa kaikkein mieluiten nuotiosta syntyneellä hiilloksella.

– Kyse on ennen kaikkea fiiliksestä. Se alkaa siitä, kun sytyttää nuotion. Grillihiilillä ja kaasugrillillä tulee myös hyvää, mutta on kivempi kokata ulkona hyvällä hiilloksella.

Katso täältä Stefan Richterin marinadin ja bbq-kastikkeen ohjeet

Lisää aiheesta:

Heli, Jesse ja Jaska todistavat, että kaikki ruoat voi kokata ulkona – suklaa-vaahtokarkkijälkkäristä hitti: "Nopea ja simppeli"Yksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"Kari Aihisella yksi salaisuus täydelliseen bolognesekastikkeeseen – pitää sisältää tietyt perusjutut: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Henri Alén jakaa parhaat vinkkinsä pataruokiin: "Ykkösnyrkkisääntö on..."
GrillausViiden jälkeenLihaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet