Kokki Stefan Richter jakaa yksinkertaisen ohjeensa pihvin maustamiseen: "Jos mulla on hyvä pihvi, en halua tappaa sitä p***alla kaupan marinadisoosilla"

4:20 Huippukokki Stefan Richter näyttää mökillään, miten pihvi maustetaan ja paistetaan

Huippukokki Stefan Richter ei suostu ostamaan kaupan valmiiksi marinoituja lihoja. BBQ-kastikkeessa hän sen sijaan hyödyntää mielellään kaupan valmiita kastikkeita. Hän antoi Viiden jälkeen -ohjelmalle sekä reseptit että täsmäohjeet (yllä oleva video) lihan grillaamiseen.

Kokki Stefan Richter on asunut nyt Suomessa neljä vuotta sen jälkeen, kun hän teki ensin uraa kokkina Yhdysvalloissa yli 20 vuotta. Hän ponkaisi julkisuuteen tultuaan toiseksi American Top Chef -kilpailussa reilut kymmenen vuotta sitten.

– Minua pyydettiin myös Frendit-sarjaan vieraaksi, mutta siitä ei tullut mitään. En pystynyt esiintymään ohjelmassa, jossa vuorosanat on käsikirjoitettu – jänistin, Richter kertoo.

Mies näytti mökillään Tampereella, miten liha pitää maustaa ja grillata.

– Jenkit grillaavat koko ajan, suomalaisilla puolestaan on erikseen grillauskausi. Viimeisen noin kymmenen vuoden aikana suomalaisetkin ovat alkaneet grillata muutakin kuin makkaraa, Richter tiivistää maiden väliset grillauskulttuurierot.

"Jos mulla on hyvä pihvi..."

Richter jakoi sekä oman marinadi- että BBQ-kastikkeensa reseptit (linkki alla). Hän suosii lihan maustamisessa yksinkertaisuutta.

– Jos mulla on hyvä pihvi, en halua tappaa sitä paskalla kaupan marinadisoosilla. Tiedät ne lihat, jotka on valmiiksi marinoitu. En suostu ostamaan niitä, Richter sanoo.

BBQ-kastikkeeseen hän sen sijaan laittaa kahta valmista kaupan kastiketta.

– Käytän Bull's Eye bbq-kastiketta. Se on jenkkikastiketta ja se on kaikkein paras. 

Molemmissa resepteissä on timjamia.

– Yrteistä tykkään eniten timjamista. Rosmariinista en tykkää taas ollenkaan, se maistuu ihan saippualta.

Lihat Richter neuvoo ottamaan lämpiämään puoli tuntia ennen paistamista. Hän itse grillaa kaikkein mieluiten nuotiosta syntyneellä hiilloksella.

– Kyse on ennen kaikkea fiiliksestä. Se alkaa siitä, kun sytyttää nuotion. Grillihiilillä ja kaasugrillillä tulee myös hyvää, mutta on kivempi kokata ulkona hyvällä hiilloksella.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja