Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Ihmiset ovat valehtelevia k**ipäitä!" – ravintoloiden kokit raivoissaan: Miten asiakkaat kehtaavat?

"Hei, minulla on gluteeniton ruokavalio, mutta leivitetty possunfilee on ihan ok!"
"Hei, minulla on gluteeniton ruokavalio, mutta leivitetty possunfilee on ihan ok!"Shutterstock
Julkaistu 25.07.2017 08:18

MTV LIFESTYLE

Australialaisen Queen Chow -ravintolan kokki julkaisi närkästyneen päivityksen kaikille elämäntapa-allergikoille.

Sydneyssä sijaitsevan Queen Chow-ravintolan kokki Partick Friesen raivostui asiakkaille, jotka huijaavat olevansa allergisia jollekin ruoka-aineelle elämäntapansa vuoksi. Friesenin mukaan tämä vaarantaa oikeiden allergikkojen ulkona syömisen täysin. Kokki julkaisi sosiaalisessa mediassa kirjoituksen aiheesta:

–   Voisivatko ihmiset, joilla on ravitsemuksellisia vaatimuksia alkaa pikku hiljaa tietää, mitä he voivat ja eivät voi syödä? Yhdellä on äyriäisallergia, mutta hän rakastaa osterikastiketta. Gluteeniton ruokavalio, mutta rakastaa gluteenia, kunhan se ei ole leipää. Kasvissyöjä, jonka mielestä kanansiivet ovat hyviä. Pescovegetaristi, joka syö kanaa. Kerätkää itsenne ja kertokaa sitten tarjoilijallekin, mitä haluatte. Teette ulkona syömisen todella vaikeaksi ihmisille, joilla on oikeasti allergioita.

Aihe ottaa Frieseniä päähän erityisesti siksi, että hänen oma äitinsä on keliaakikko. Friesen pelkää, että ihmisten ”hupiallergiat” saavat kokit välinpitämättömiksi ja pian oikeat allergikot voivat olla vaarassa.

–  Meillä käy ihmisiä, jotka tulevat ensimmäisille treffeilleen ja sanovat olevansa allergisia sipulille, koska eivät yksinkertaisesti halua sipulihengitystä treffeilleen. Me kerromme, että olemme aasialainen ravintola, joten sipulia on melkein kaikissa ruoissa jossain muodossa. He sanovat, että ”okei, se on ihan ok, syön kaikkea”. Heillä ei siis selkeästi ole allergiaa lainkaan.

Friesen on saanut lähinnä positiivista palautetta kirjoituksestaan. Jotkut allergikot tosin muistuttavat, että äyriäisallergikot voivat usein syödä Friesenin mainitsemaa osterikastiketta, sillä allergeenit poistuvat kastikkeen valmistusprosessissa.

– Ihmiset ovat valehtelevia k**ipäitä. Luulen, että suurin osa ruoka-allergioista on vain hullujen ihmisten keksimiä. He pilaavat syömisen niiltä, jotka ovat oikeasti ja tappavasti allergisia,  itsekin kokkina työskentelevä Instagram-käyttäjä kommentoi Friesenin päivitystä. 

Ravintoloitsija vaatii lääkärintodistuksen "allergikoilta"

Friesen ei suinkaan ole ainoa kokki, jota elämäntapa-allergikot ovat ärsyttäneet. Irlantilaisen The White Moose Cafe -ravintolan omistaja Paul Stenson julkaisi viime vuonna aiheesta Facebook-päivityksen, joka nousi valtavaan suosioon.

– Tänä aamuna eräs tyttö tilasi gluteenittomia pannukakkuja ja kun tiedustelimme, onko hänellä keliakia, hän ei edes tiennyt, mitä se tarkoittaa. Lopulta hän tilasi tavallisia pannukakkuja, ravintoloitsija kirjoittaa Facebook-seinällään.

Ravintoloitsijan mukaan asiakkaat, jotka haluavat gluteenittoman annoksen, vaikka eivät edes tiedä mitä se tarkoittaa, voivat "painua helvettiin ja syödä tavallista ruokaa kuten kaikki muutkin".

– Tästä eteenpäin asiakkaat, jotka vaativat gluteenittomia annoksia saavat esittää lääkärintodistuksen, että he sairastavat keliakiaa.

Lähde: Fine Dining Lovers

Lisää aiheesta:

Brittiravintola kyllästyi vegaaniasiakkaisiin ja vaihtoi ruokalistansa vain sekasyöjille sopivaksi: "Jos haluatte vegaanista ruokaa..."Keittiöpäällikkö Tomin vuodatus "ravintolan pahimmista asiakkaista" voi koskettaa sinuakin – karu ilmiö tuttu myös Suomesta: "Käytöksenne on häpeällistä"Näyttääkö tutulta? Äiti julkaisi "ruokapyramidin" siitä, mitä hänen lapsensa oikeasti haluaisivat syödä"Painukaa h****ttiin ja syökää tavallista ruokaa" – 5 painajaismaista asiakasta ravintoloistaRavintoloitsija vaatii asiakkailtaan lääkärintodistuksia: "Painukaa helvettiin ja syökää tavallista ruokaa"Uhkasi ampua kaikki vegaanit – menikö ravintoloitsijan huumori jo liian pitkälle?
GluteenitonGluteenittomat reseptitRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 14.07.202414:34
    Keliakia

    Yhä useammalla todetaan keliakia – tutkija epäilee ympäristöä syyksi

  • 31.08.202314:49
    Huumori

    Kriittinen kirjoitusvirhe muutti sähköpostin otsikon koomiseksi – Keliakialiiton Leila nauraa: "Päin honkia meni"

  • 30.11.202214:48
    Takaisinvedot

    Gluteenittomina myytyjä jauhoja vedetään myynnistä – sisältävät gluteenia

  • 07.10.202215:14
    Ruokakauppa

    Oletko huomannut? Nämä elintarvikkeet ovat ruokakaupoissa vähintäänkin tuplasti tavanomaisia kalliimpia

  • 15.06.202210:45
    Ruokavalio

    Onko soijakastike gluteenitonta? Keliakialiitto tutki 14 kaupoissa myytävää soosia: "Herättää jatkuvasti keskustelua"