Mainos
Mainos

"Ihmiset ovat valehtelevia k**ipäitä!" – ravintoloiden kokit raivoissaan: Miten asiakkaat kehtaavat?

Australialaisen Queen Chow -ravintolan kokki julkaisi närkästyneen päivityksen kaikille elämäntapa-allergikoille.

Sydneyssä sijaitsevan Queen Chow-ravintolan kokki Partick Friesen raivostui asiakkaille, jotka huijaavat olevansa allergisia jollekin ruoka-aineelle elämäntapansa vuoksi. Friesenin mukaan tämä vaarantaa oikeiden allergikkojen ulkona syömisen täysin. Kokki julkaisi sosiaalisessa mediassa kirjoituksen aiheesta:

–   Voisivatko ihmiset, joilla on ravitsemuksellisia vaatimuksia alkaa pikku hiljaa tietää, mitä he voivat ja eivät voi syödä? Yhdellä on äyriäisallergia, mutta hän rakastaa osterikastiketta. Gluteeniton ruokavalio, mutta rakastaa gluteenia, kunhan se ei ole leipää. Kasvissyöjä, jonka mielestä kanansiivet ovat hyviä. Pescovegetaristi, joka syö kanaa. Kerätkää itsenne ja kertokaa sitten tarjoilijallekin, mitä haluatte. Teette ulkona syömisen todella vaikeaksi ihmisille, joilla on oikeasti allergioita.

Aihe ottaa Frieseniä päähän erityisesti siksi, että hänen oma äitinsä on keliaakikko. Friesen pelkää, että ihmisten ”hupiallergiat” saavat kokit välinpitämättömiksi ja pian oikeat allergikot voivat olla vaarassa.

–  Meillä käy ihmisiä, jotka tulevat ensimmäisille treffeilleen ja sanovat olevansa allergisia sipulille, koska eivät yksinkertaisesti halua sipulihengitystä treffeilleen. Me kerromme, että olemme aasialainen ravintola, joten sipulia on melkein kaikissa ruoissa jossain muodossa. He sanovat, että ”okei, se on ihan ok, syön kaikkea”. Heillä ei siis selkeästi ole allergiaa lainkaan.

Friesen on saanut lähinnä positiivista palautetta kirjoituksestaan. Jotkut allergikot tosin muistuttavat, että äyriäisallergikot voivat usein syödä Friesenin mainitsemaa osterikastiketta, sillä allergeenit poistuvat kastikkeen valmistusprosessissa.

– Ihmiset ovat valehtelevia k**ipäitä. Luulen, että suurin osa ruoka-allergioista on vain hullujen ihmisten keksimiä. He pilaavat syömisen niiltä, jotka ovat oikeasti ja tappavasti allergisia,  itsekin kokkina työskentelevä Instagram-käyttäjä kommentoi Friesenin päivitystä. 

Ravintoloitsija vaatii lääkärintodistuksen "allergikoilta"

Friesen ei suinkaan ole ainoa kokki, jota elämäntapa-allergikot ovat ärsyttäneet. Irlantilaisen The White Moose Cafe -ravintolan omistaja Paul Stenson julkaisi viime vuonna aiheesta Facebook-päivityksen, joka nousi valtavaan suosioon.

– Tänä aamuna eräs tyttö tilasi gluteenittomia pannukakkuja ja kun tiedustelimme, onko hänellä keliakia, hän ei edes tiennyt, mitä se tarkoittaa. Lopulta hän tilasi tavallisia pannukakkuja, ravintoloitsija kirjoittaa Facebook-seinällään.

Ravintoloitsijan mukaan asiakkaat, jotka haluavat gluteenittoman annoksen, vaikka eivät edes tiedä mitä se tarkoittaa, voivat "painua helvettiin ja syödä tavallista ruokaa kuten kaikki muutkin".

– Tästä eteenpäin asiakkaat, jotka vaativat gluteenittomia annoksia saavat esittää lääkärintodistuksen, että he sairastavat keliakiaa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja