Ravintoloitsija vaatii asiakkailtaan lääkärintodistuksia: "Painukaa helvettiin ja syökää tavallista ruokaa"

shutterstock_311041604
Ravintoloitsija sai tarpeekseen, kun gluteiinitonta annosta tilannut asiakas ei edes tiennyt, mitä keliakia tarkoittaa. Shutterstock

Irlantilainen White Moose Cafe vaatii asiakkaaltaan jatkossa lääkärintodistuksen, mikäli hän haluaa tilata gluteenittoman annoksen. Ravintoloitsija Paul Stensonin julkaisu on kerännyt yli 10 000 vihaista kommenttia, mutta mies vain lisää bensaa liekkeihin. 

Gluteeniton ruokavalio on suosittu myös niiden keskuudessa, joilla ei ole virallista keliakia-diagnoosia. Osa suosii viljatonta vaihtoehtoa, koska kokee saavansa gluteenista erinäisiä oireita, osa uskoo sen pudottavan painoa ja osa vain kokee gluteenittoman ruoan olevan maukkaampaa. 

The White Moose Cafe -ravintolan omistaja Paul Stenson sai tarpeekseen asiakkaista, jotka haluavat gluteenittoman annoksen ilman, että heillä on diagnosoitu keliakiaa. 

– Tänä aamuna eräs tyttö tilasi gluteenittomia pannukakkuja ja kun tiedustelimme, onko hänellä keliakia, hän ei edes tiennyt, mitä se tarkoittaa. Lopulta hän tilasi tavallisia pannukakkuja, ravintoloitsija kirjoittaa Facebook-seinällään. 

Ravintoloitsijan mukaan asiakkaat, jotka haluavat gluteenittoman annoksen, vaikka eivät edes tiedä mitä se tarkoittaa, voivat "painua helvettiin ja syödä tavallista ruokaa kuten kaikki muutkin". 

– Tästä eteenpäin asiakkaat, jotka vaativat gluteenittomia annoksia saavat esittää lääkärintodistuksen, että he sairastavat keliakiaa. 

Ravintoloitsijan ilmoitus on herättänyt runsaasti närkästystä asiakkaissa ja julkaisu on kerännyt tämän jutun julkaisun aikoihin jo 10 000 kommenttia, joista osa on närkästyneiltä keliaakikoilta tai heidän läheisiltään ja osa ihmisiltä, jotka puolustavat ravintoloitsijaa "herkkänahkaisilta keliaakikoilta". 

Ravintoloitsijalta ei suinkaan ole herunut ymmärrystä keliakiaa sairastaville asiakkaille, päinvastoin. 

– Vaimoni kärsii keliakiasta ja kommenttisi on töykeä. Et ilmeisesti ymmärrä lainkaan, millaista on elää keliakian kanssa. Vaadit, että ihmisten on kannettava mukanaan todisteet sairaudestaan ja se on oksettavaa, eräs asiakas kommentoi. 

– Ai olet vihainen? Odotahan, viuluni on täällä jossain, The White Moose Cafe -ravintolan edustaja vastaa Facebookissa. 

Maanantaina ravintoloitsija lupaa tarjota laastareita kaikille, joiden tunteita on loukattu viime päivien aikana. 

– Laastareita on montaa eri kokoa riippuen siitä kuinka suuri v***n idiootti olet. 

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun The White Moose Cafe on noussut otsikoihin asiakaspalvelunsa vuoksi. Aikaisemmin Stenson antoi porttikiellon kaikille vegaaneille. 

– Koska olemme saaneet negatiivisten kommenttien ryöpyn vegaaneilta viimeisen 24 tunnin aikana, kaikki vegaanit ovat saaneet nyt porttikiellon kahvilaamme. Kaikki vegaanit, jotka yrittävät astua ravintolaan, ammutaan kuoliaaksi. 

– Emme yleensä ammu asiakkaitamme, mutta kuten itsekin sanotte, "liha on murhaa". On siis ihan reilua, että tapamme sekä ihmisiä että eläimiä. 

Myöhemmin Stenson pahoitteli kohua ja esitti vegaani-asiakkailleen julkisen anteeksipyynnön. 

Video: Jos haluat leipoa gluteenittomasti, testaa tätä kakkureseptiä!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja