Kokenut baarimestari paljastaa: Älä toimi näin baaritiskillä – ja saat juomasi nopeammin!

8:02 Miten uusi alkoholilaki vaikuttaa baarityöntekijöihin?

Kun puhutaan drinkkien tilaamisesta, hymyllä, kiitoksella ja hyvällä käytöksellä pääsee baarimestarin mukaan jo pitkälle. 

Videolla puhutaan juomatrendeistä ja siitä, millaisia juomia suomalaiset tällä hetkellä himoitsevat. 

Ravintola- ja baarialalla yli 20 vuotta työskennellyt Michael Politz paljastaa nyt pitkän uran opettamat keinot, joiden avulla juoman tilaus hoituu baarissa mahdollisimman joustavasti ja kivuttomasti.

Seuraavista tavoista luopuminen voi muuttaa baarireissujasi huomattavasti.

Unohdat, ettet ole koulussa

Vaikka baaritiskillä käden nostaminen pystyyn saattaakin tuntua hyvältä idealta, tämä ei kuitenkaan ole paras tapa kiinnittää baarimestarin huomio.

Yleensä jos baarimestari on kiireinen, Politzin mukaan paras tapa kiinnittää hänen huomionsa on yksinkertainen katsekontakti. Katsekontakti kertoo molemmille osapuolille, että sinut on huomattu, ja sinua palvellaan aivan hetken kuluttua.

Yrität tilata jonon perältä

Tiskillä olevien ihmisten välistä huutelu ja tilaaminen ovat miehen mukaan tapoja, jotka kannattaa unohtaa välittömästi. Anna ihmisille tilaa ja odota omaa vuoroasi – tämä voi loppupeleissä olla rynnimistä nopeampi tapa hoitaa juomista itselleen.

Huudat tilauksesi

Kun olet saanut baarimestarin huomion, ääntä ei Politzin mukaan tarvitse korottaa. Jos haluat baarimestarin suhtautuvan sinuun neutraalisti, lausu tilauksesi huutamisen sijaan normaalilla äänenpainolla.

Tilaat kustomoidun juoman kiireisenä aikana

Useimmilla baareilla ja ravintoloilla on omat drinkkilistansa – ja syystä. Kun asiakkaita riittää jonoksi ja kiire painaa päälle, baarimestareilla ei ole aikaa ryhtyä luomaan juuri sinun toiveidesi mukaista juomaa. Jos on kiireaika, ole hyvä ja tilaa listalta, asiantuntija pyytää.

Muista käyttäytyä

Kohteliaisuus, hymy ja kiitokset tekevät Politzin mukaan tilausprosessista huomattavasti helpompaa. Käyttäytymällä hyvin, tiskin toisella puolella sinuun suhtaudutaan myönteisesti, ja lopputuloksena saat sekä juoman että kunnioitusta.

Asettaudut väärään kohtaan

Saatat ajatella, että saat juomasi nopeammin leiriytymällä tiskille, josta tarjoilijat vievät juomia pöytiin. Tällä tavalla voi kuitenkin olla täysin päinvastainen vaikutus. Baarimestari ei välttämättä huomaa sinua paikasta, jossa sinun ei kuuluisi olla. 

Lähde: MyCentralJersey 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja