Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokeile superrapeaa reseptiä – etkä enää koskaan osta kananugetteja valmiina!

Shutterstock
Julkaistu 12.01.2019 14:02

Emmi Niiniaho

Jos pikaruokaloiden kananugetit ovat salainen paheesi, ihastut tähän reseptiin, jolla saat uskomattoman rapeita ja maukkaita nugetteja kotikeittiössä.

Pääkuvan videolta voit katsoa reseptin omatekoiseen pestoon.

Kananugeteille on hankalaa sanoa ei, varsinkin jos ne on paistettu ihanan rapeiksi ja kuorrutettu vastaraastetulla parmesaanilla. Nugettien tekeminen ei myöskään kestä tuntikausia, vaan ne valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Reseptissä käytetään pankojauhoja, joka on japanilaistyyppinen leivitykseen tarkoitettu korppujauho, jolla saa ekstrarapean lopputuloksen.

Nugettien kaveriksi voit kokeilla tehdä myös parmesaanimajoneesin.

Parmesaani-kananugetit (4 hengelle)

reilu 1 dl kasviöljyä
450 g broilerin rintaleikettä, paloiteltuna noin 2 sentin paloiksi
suolaa ja pippuria
2 dl pankojauhoja
0,5 dl parmesanraastetta
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl savupaprikajauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 rkl silputtua persiljaa

Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä.

Mausta kana suolalla ja pippurilla.


Yhdistä suuressa kulhossa pankojauhot, parmesan, mausteet ja siirrä syrjään. Vatkaa kananmunien rakenne rikki toisessa kulhossa ja siirrä toisen kulhon viereen. Kaada vielä kolmanteen kulhoon vehnäjauhot ja aseta kulhot vierekkäin linjastoksi.

kananugettiItsetehdyistä kananugeteista tiedät tarkkaan, mitä ne sisältävät.Shutterstock

Aloita dippaamalla kanapalasia ensiksi jauhoihin, sitten kananmunaseokseen ja viimeiseksi pankojauhe-parmesaanikulhoon.

Aseta 5–6 kanapalasta kerrallaan paistinpannulle ja paista kunnes ne ovat tasaisesti kullanvärisiä ja rapeita, noin 3–4 minuutin ajan. Nosta paistetut kananugetit lautaselle, jonka päällä on talouspaperia (imemässä ylimääräisen rasvan pois).

Tarjoile välittömästi ja ripottele halutessasi nugettien päälle vielä parmesaania ja persiljaa.

Lähde: Damn Delicious 

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleNyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Tämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikkoMaukkaan raikas kanakebabTiesitkö? Kananugetteja voi tehdä myös kotona – kokeile herkullista reseptiä!
RuoanlaittoRuokaBroileriPikaruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?