KL: Olutkohusta jättilasku – Stadin Panimon jatko vaakalaudalla

Stadin Panimo
Ravintolapanimon tulevaisuus näyttää tällä hetkellä synkältä. Lehtikuva

Helsinkiläisen Stadin Panimon yhteistyö Olvin kanssa on käymässä sille kalliiksi, kertoo Kauppalehti.

Makuja.fi kertoi keskiviikkona Stadin Panimon ympärillä vellovasta olutkohusta. Suosittu, viime vuonna Suomen parhaimmaksi olueksi valittu, Stadin Panimon American Lager -tölkkiolut valmistetaankin Olvin panimon tiloissa Iisalmella suuren kysynnän vuoksi.

Olutkohu saa jatkoa, sillä Kauppalehden mukaan verottaja on nyt sysännyt Stadin Panimolle 250 000 euron jälkiverot. Summa on huikea, sillä Stadin Panimon liikevaihto oli viime vuonna 499 000 euroa, josta liikevoittoa oli 18 000.

– Yrityksemme uhkaa ajautua selvitystilaan verottajan yllättävän päätöksen takia, Stadin Panimon toimitusjohtaja Timo Konttinen kertoi Kauppalehdelle.

Asiat näyttävät tällä hetkeltä Konttisen mukaan erittäin synkiltä.

– Verottaja vaatii niin suurta summaa yrityksen kokoon ja kannattavuuteen nähden, ettei toimintaamme kannattaisi enää jatkaa.

Jokainen tölkki tuottaa tappiota

Tilanne näyttää Stadin Panimon tulevaisuuden kannalta erittäin huolestuttavalta.

– Nyt jokainen tölkki tuottaa meille 15–20 senttiä tappiota, vaikka tämän piti olla uusi ja kannattava avaus. Tässähän menee henkilökohtainen omaisuus myyntiin, mikäli yritän selvitä veroyllätyksestä, Konttinen kommentoi Kauppalehdelle.

Tapauksen taustalla on Stadin Panimon Olvilta vuokraamaan laitteistoon liittyvä verovelvollisuus.

Verottajan päätös on hallinto-oikeuden käsittelyssä, mutta mikäli se ei siellä muutu, panimo ei Konttisen mukaan selviä vastuistaan.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja