Kauppalehti: Uutuustuote hermostutti Olvin – Suomessa syttyi "olutsota"

olavi
Mustan Virran Panimo

Olvi ja Mustan Virran panimo kiistelevät siitä, saako pienpanimo nimetä oluensa Olaviksi, kertoo Kauppalehti.

Olvin ja pienen Mustan Virran Panimon välille on syttynyt Suomessa "olutsota". Syynä tähän on se, että Olvilla ei olla mielissään siitä, että pienpanimo haluaa nimetä yhden tuotteistaan Olaviksi.

Olvi vs. Olavi

Olvi on tehnyt Patentti- ja rekisterihallitukselle virallisen väitteen vastustaakseen Mustan Virran Panimon Olavi-nimisen oluen tavaramerkin hakemista. Olvin mukaan Olavi-nimi muistuttaa liikaa Olvin tavaramerkkiä.

– Patentti- ja rekisterihallitus tutkii perusteellisesti, onko tavaramerkin myöntämiselle esteitä. Niin myös tässä tapauksessa. PRH:n mukaan sekaantumisvaaraa ei ole, Mustan Virran Panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen toteaa Kauppalehdelle.

Myös MTV otti yhteyttä Vänttiseen. Hän ei kuitenkaan aio puida asiaa enempää ennen Patentti- ja rekisterihallituksen päätöstä.

– En voi kommentoida asiaa enempää. Asia on kesken ja sitä selvitetään, toimitusjohtaja totesi.

– Meille ei tullut edes mieleen, että Olvin mielestä kuluttaja voisi sotkea tavaramerkit toisiinsa, hän jatkaa.

Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä totesi Kauppalehdelle, että Olvilla nimiä ei pidetä riittävän erilaisina, ja Olvin tavaramerkkiä voidaan loukata.

– Tässä on selkeä yhdennäköisyys. Kysymyksessä on vain yhden kirjaimen ero ja tuotteet ovat sekoitettavissa, Heikkilä toteaa.

Mustan Virran Panimolle Olvin jyrkkä reaktio tuli täytenä yllätyksenä. Panimo on perustettu vasta joulukuussa 2015 ja tuotteita on tarkoitus tuoda markkinoille toukokuun lopusta alkaen.

Kiistan vuoksi Mustan Virran Panimon Olavi-olut on käynyt läpi nimenmuutoksen. Toistaiseksi tuote kantaa siksi nimeä St. Olaf.

Lähde: Kauppalehti

Katso videolta, miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.