Kirsi Alm-Siira paljastaa joulun parhaan bataattilaatikon reseptin: Salainen ainesosa saattaa yllättää – lisäksi "älyttömästi voita"

Salaiset reseptit julki! Mikä on Kirsi Alm-Siiran joulupöydän klassikko? 6:01 Salaiset reseptit julki! Mikä on Kirsi Alm-Siiran joulupöydän klassikko?

Jenkkityylinen bataattilaatikko on Kirsi Alm-Siiran joulupöydän viettelevän makea herkku. Testaa Kirsin resepti!

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esitellään tällä viikolla Pöllölaaksosta tuttujen ruutukasvojen joulureseptejä. Maanantaina vuorossa oli  Pöllölaakson ensimmäisen joulumuorin eli uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran jouluherkku, bataattilaatikko.

Kirsin bataattilaatikko kuorrutetaan vaahtokarkilla ja pähkinöillä

Kirsi kertoo löytäneensä reseptin muutama vuosi sitten ja tehneensä bataattilaatikkoa vuoden ympäri, myös keskellä kesää. Mikä sitten on reseptin erikoisuus? 

– Erikoisuus tai salaisuus ovat varmaan nämä vaahtokarkit. Ja voiko epäonnistua, jos on vaahtokarkkeja, älyttömästi voita, pähkinöitä ja sokeria?

Bataattilaatikko vaahtokarkeilla on Yhdysvaltain etelävaltioista tuttu ruokalaji, jota nautitaan erityisesti kiitospäivänä kalkkunan kaverina. Kirsi suosittelee maistamaan bataattilaatikkoa jouluna kalan tai kinkun kyljessä.

– Onhan tämä tosi makeaa, mutta älyttömän hyvää. En väitä, että tämä on mikään terveysjuttu. Halutessaan voi lisätä kermaa ja suolaa, Kirsi vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!