6:01

Kirsi Alm-Siira paljastaa joulun parhaan bataattilaatikon reseptin: Salainen ainesosa saattaa yllättää – lisäksi "älyttömästi voita"

Jenkkityylinen bataattilaatikko on Kirsi Alm-Siiran joulupöydän viettelevän makea herkku. Testaa Kirsin resepti!

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esitellään tällä viikolla Pöllölaaksosta tuttujen ruutukasvojen joulureseptejä. Maanantaina vuorossa oli  Pöllölaakson ensimmäisen joulumuorin eli uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran jouluherkku, bataattilaatikko.

Kirsin bataattilaatikko kuorrutetaan vaahtokarkilla ja pähkinöillä

Kirsi kertoo löytäneensä reseptin muutama vuosi sitten ja tehneensä bataattilaatikkoa vuoden ympäri, myös keskellä kesää. Mikä sitten on reseptin erikoisuus? 

– Erikoisuus tai salaisuus ovat varmaan nämä vaahtokarkit. Ja voiko epäonnistua, jos on vaahtokarkkeja, älyttömästi voita, pähkinöitä ja sokeria?

Bataattilaatikko vaahtokarkeilla on Yhdysvaltain etelävaltioista tuttu ruokalaji, jota nautitaan erityisesti kiitospäivänä kalkkunan kaverina. Kirsi suosittelee maistamaan bataattilaatikkoa jouluna kalan tai kinkun kyljessä.

– Onhan tämä tosi makeaa, mutta älyttömän hyvää. En väitä, että tämä on mikään terveysjuttu. Halutessaan voi lisätä kermaa ja suolaa, Kirsi vinkkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja