Kinkunpaiston ehdoton väline – olethan muistanut tarkastaa omasi?
Jos haluat joulukinkustasi varmasti mehevää ja täydellisen kypsyistä, kannattaa ehdottomasti muistaa paistomittarin käyttö.
Perinteiseen tapaan valmistettu joulukinkku on edelleen monen mielestä se ainoa oikea joulukinkku. Kellon käytön voi kuitenkin kinkunpaistossa unohtaa, sillä kaikkein tärkein apuväline on paistomittari.
Paistomittari työnnetään paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan – siinäkin tapauksessa, että paistaisi hiukan pienemmän palan porsasta. Paistomittari on ainoa keino varmistaa kinkun oikea kypsyysaste.
Oletko tarkastanut mittarin toimivuuden?
Paistomittarin toimivuus on syytä tarkastaa etukäteen, jos se on ollut edellisen kerran käytössä edellisenä jouluna.
Mittarin toimivuus testataan laittamalla paistomittari kuumaan veteen. Jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii. Muistathan, että rikkinäinen mittari voi pilata joulupöydän pääruokalajin.
Lähde: Euracon
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan