1:36

Puuttuuko sinulta tärkein väline kinkun paistoon? Tarkista heti omasi

Jouluun on enää muutama päivä! Nyt on jälleen aika tarkistaa paistomittarin toimivuus, jos mielii joulupöytään mehevää joulukinkkua. 

Perinteiseen tapaan valmistettu joulukinkku on edelleen monen mielestä se ainoa oikea joulukinkku. Kellon käytön voi kuitenkin kinkunpaistossa unohtaa, sillä kaikkein tärkein apuväline on paistomittari.

Jos haluat joulukinkustasi varmasti mehevää ja täydellisen kypsyistä, kannattaa ehdottomasti muistaa paistomittarin käyttö. Tarkista mittarin toimivuus hyvissä ajoin ennen joulua.

Paistomittari työnnetään paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan – siinäkin tapauksessa, että paistaisi hiukan pienemmän palan kinkkua. Paistomittari on ainoa keino varmistaa kinkun oikea kypsyysaste.

Paistomittarin toimivuuden tarkistaminen

Paistomittarin toimivuus on syytä tarkastaa etukäteen, jos se on ollut edellisen kerran käytössä edellisenä jouluna.

Mittarin toimivuus testataan laittamalla paistomittari kuumaan veteen. Jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii. Muistathan, että rikkinäinen mittari voi pahimmillaan pilata joulupöydän pääruokalajin.

Lähde: Euracon

Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2017.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja