Puuttuuko sinulta tärkein väline kinkun paistoon? Tarkista heti omasi
Jouluun on enää muutama päivä! Nyt on jälleen aika tarkistaa paistomittarin toimivuus, jos mielii joulupöytään mehevää joulukinkkua.
Perinteiseen tapaan valmistettu joulukinkku on edelleen monen mielestä se ainoa oikea joulukinkku. Kellon käytön voi kuitenkin kinkunpaistossa unohtaa, sillä kaikkein tärkein apuväline on paistomittari.
Jos haluat joulukinkustasi varmasti mehevää ja täydellisen kypsyistä, kannattaa ehdottomasti muistaa paistomittarin käyttö. Tarkista mittarin toimivuus hyvissä ajoin ennen joulua.
Paistomittari työnnetään paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan – siinäkin tapauksessa, että paistaisi hiukan pienemmän palan kinkkua. Paistomittari on ainoa keino varmistaa kinkun oikea kypsyysaste.
Paistomittarin toimivuuden tarkistaminen
Paistomittarin toimivuus on syytä tarkastaa etukäteen, jos se on ollut edellisen kerran käytössä edellisenä jouluna.
Mittarin toimivuus testataan laittamalla paistomittari kuumaan veteen. Jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii. Muistathan, että rikkinäinen mittari voi pahimmillaan pilata joulupöydän pääruokalajin.
Nappaa myös hyvä ohje: Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti
Lähde: Euracon
Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2017.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa