0:55

Unohda uuniluukun raosta kyttääminen! Suomalaisinsinöörin keksintö mullistaa tapasi valmistaa joulukinkku

Muista tehdä näin kinkulle ennen paistoa.

Tänä jouluna kinkkua ei tarvitse vahtia, vaan puhelin hälyttää, kun kinkku on kypsä.

Jos haluat joulukinkustasi varmasti mehevää ja täydellisen kypsyistä, kannattaa ehdottomasti muistaa paistomittarin käyttö. Tänä jouluna kinkun kypsyyden seuraaminen on entistä helpompaa suomalaisinsinöörin keksinnön, langattoman paistomittarin avulla.

Meater-älypaistomittari painetaan lihaan ja kypsymistä ohjataan puhelimeen ladattavan mobiilisovelluksen avulla.

Kärähtäneet johdot synnyttivät keksinnön

Tämän keksinnön ansiosta sinun ei enää tarvitse kytätä kinkun kypsyyttä uuninluukun raosta, sillä puhelin alkaa hälyttää, kun kinkku on aika nostaa pois uunista. Sovellus ilmoittaa sekä tarvittavan kypsymisajan että ajan, jonka liha tarvitsee vetäytymiseen.

Liha jatkaa kypsymistä vielä noin 2–4 asteen verran sen jälkeen, kun se on nostettu pois kuumasta.

Idea langattomaan älypaistomittariin syntyi, kun Yhdysvalloissa työskennellyt insinööri Teemu Nivala hermostui digitaalisen paistomittarin grillissä kärähtäneeseen johtoon. Sen sijaan, että hän olisi ostanut uuden, hän mietti, miten mittarista saisi toimivamman. Keksinnön vetovoimaa testattiin aluksi joukkorahoituskampanjoilla, jotka saavuttivat suursuosion.

Tuote teki läpimurtonsa Yhdysvalloissa, ja se on myynnissä muun muassa Australiassa ja Iso-Britanniassa, ja vihdoin älypaistomittarit ovat tulleet myös Suomessa suuren yleisön saataville. Suomessa tuotetta myy Opa Muurikka

Testaa paistomittarin toimivuus nyt

Omistitpa sitten millaisen paistomittarin tahansa, kannattaa sen toimivuus tarkistaa hyvissä ajoin ennen joulua varsin siinä tapauksessa, että mittaria on käytetty edelliskerran vuosi sitten. 

Mittarin toimivuuden voi testata laittamalla paistomittarin kuumaan veteen; jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja