Unohda uuniluukun raosta kyttääminen! Suomalaisinsinöörin keksintö mullistaa tapasi valmistaa joulukinkku
Tänä jouluna kinkkua ei tarvitse vahtia, vaan puhelin hälyttää, kun kinkku on kypsä.
Jos haluat joulukinkustasi varmasti mehevää ja täydellisen kypsyistä, kannattaa ehdottomasti muistaa paistomittarin käyttö. Tänä jouluna kinkun kypsyyden seuraaminen on entistä helpompaa suomalaisinsinöörin keksinnön, langattoman paistomittarin avulla.
Meater-älypaistomittari painetaan lihaan ja kypsymistä ohjataan puhelimeen ladattavan mobiilisovelluksen avulla.
Kärähtäneet johdot synnyttivät keksinnön
Tämän keksinnön ansiosta sinun ei enää tarvitse kytätä kinkun kypsyyttä uuninluukun raosta, sillä puhelin alkaa hälyttää, kun kinkku on aika nostaa pois uunista. Sovellus ilmoittaa sekä tarvittavan kypsymisajan että ajan, jonka liha tarvitsee vetäytymiseen.
Liha jatkaa kypsymistä vielä noin 2–4 asteen verran sen jälkeen, kun se on nostettu pois kuumasta.
Idea langattomaan älypaistomittariin syntyi, kun Yhdysvalloissa työskennellyt insinööri Teemu Nivala hermostui digitaalisen paistomittarin grillissä kärähtäneeseen johtoon. Sen sijaan, että hän olisi ostanut uuden, hän mietti, miten mittarista saisi toimivamman. Keksinnön vetovoimaa testattiin aluksi joukkorahoituskampanjoilla, jotka saavuttivat suursuosion.
Tuote teki läpimurtonsa Yhdysvalloissa, ja se on myynnissä muun muassa Australiassa ja Iso-Britanniassa, ja vihdoin älypaistomittarit ovat tulleet myös Suomessa suuren yleisön saataville. Suomessa tuotetta myy Opa Muurikka.
Testaa paistomittarin toimivuus nyt
Omistitpa sitten millaisen paistomittarin tahansa, kannattaa sen toimivuus tarkistaa hyvissä ajoin ennen joulua varsin siinä tapauksessa, että mittaria on käytetty edelliskerran vuosi sitten.
Mittarin toimivuuden voi testata laittamalla paistomittarin kuumaan veteen; jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut