Pääsiäissuklaiden kestosuosikkeja ovat vuodesta toiseen Kinder-yllätysmunat sekä Fazerin Mignon-muna. Näiden lisäksi tämän pääsiäisen hittisuklaaksi on nousemassa Marabou Eggs, joka kansan suussa tunnetaan paremmin nimellä töhnämuna.
Tuottaako Mignon-munan kuoriminen haasteita? Videolta selviää, kuinka homma hoituu kätevimmin.
Pääsiäinen on joulun ohella vilkkainta sesonkia makeisten ja erityisesti suklaan myynnissä. K-ruokakaupoissa myytiin viime vuonna pääsiäisen aikaan noin 4,2 miljoonaa suklaamunaa.
Vaikka suklaamunavalikoima on laaja, muutama kestosuosikki säilyy silti vuodesta toiseen.
– Viime vuonna Kinder-suklaamunien osuus kaikista myymistämme pääsiäissuklaista oli 54 prosenttia ja Mignon-munien osuus oli 22 prosenttia. Molemmat ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten kestosuosikkeina, kertoo osto- ja myyntijohtaja Aki Erkkilä K-ryhmästä.
Kinder- ja Mignon-munat ovat saaneet rinnalleen myös uusia suosikkeja. Tämän pääsiäisen kysyttyjä uutuussuklaita K-ruokakaupoissa ovat Marabou Eggs ja Marabou Oreo Eggs -suklaamunat. Myös erilaiset foliokääreiset pienet suklaamunat ovat haluttuja ja niitä ostetaan paljon koristeluun sekä palkaksi pienille virpojille.
