Kevytpepsissä ei enää käytetä aspartaamia – kuinka käy Pepsi Maxin?

Shutterstock

Sokerittoman Diet Pepsin makeuttamiseen ei aiota enää tulevaisuudessa käyttää makeutusaineena aspartaamia. Vaikuttaako tämä muutos myös siihen, kuinka Suomessa myytävä Pepsi Max makeutetaan?

Pepsi aikoo poistaa keskustelua aiheuttaneen keinotekoisen makeutusaineen, Pepsin light-versiosta, Diet Pepsistä. Makuja.fi otti selvää, aiotaanko Suomessa myydyn sokerittoman Pepsi Maxin makeutustapaa muuttaa.

Aspartaami aiheuttaa keskustelua

Time-lehden mukaan Pepsi lopettaa aspartaamin käytön Diet Pepsin makeutusaineena. Aspartaamin epäterveellisyydestä on käyty vuosien mittaan kiivasta keskustelua, sillä tietyt tahot uskomat sen olevan myrkyllistä. Nykytutkimuksen valossa FDA, Euroopan elintarvikevirasto ja Suomen elintarviketurvallisuusvirasto Evira pitävät sitä kuitenkin turvallisena.

– Vaikka vuosikymmenien ajan tutkimukset ovat todistaneet, että aspartaami on turvallista käyttää, tunnistamme kuluttajien vaatimukset ja vastaamme niihin, PepsiCo:n edustaja kommentoi ratkaisua.

Pepsi Max säilyy entisellään

Hartwallilta kerrotaan, että Suomessa myytävä Pepsin light-versio, Pepsi Max, tullaan myös jatkossa makeuttamaan muun muassa aspartaamilla.

– Suomessa myytävään Pepsi Maxiin ei olla tekemässä reseptimuutosta, Hartwallin viestintäpäällikkö Taina Lampela-Helin kertoo.

Kuluttajat ovat löytäneet stevian

Hartwall makeuttaa juomiaan myös stevioliglykosodilla eli stevialla. Stevia on saanut makeutusaineena hyvän vastaanoton.

– Stevia on edelleen sangen uusi asia suomalaisille ja kestää aikansa, että tuote-edun tunnettuus leviää laajemmin. Stevialla makeutettuja juomia on kokeiltu innokkaasti ja stevia -makeutuksesta kiinnostuneet kuluttajat ovat löytäneet kyseiset juomat, Lampela-Helin toteaa.

Lähde: Health.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja