Kevennetyt pikablinit valmistuvat alta aika yksikön – nämä herkut toimivat niin arjessa kuin juhlassa

SIVUMAKUpikablini
Moneen tilanteeseen sopivat blinit valmistetaan tällä kertaa perunasta. Sivumaku/Jani Kinnunen

Perunasta syntyy hetkessä ruokalaji, joka toimii erinomaisesti myös blinien korvikkeena. 

Röstiperunalla korvattu bliniannos toimii kuin nakutettu talvikauden juhlaan – ja miksi ei arkeenkin, Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo blogissaan. Resepti on bongattu Kära Sverige -ruotsalainen ruokakirja -opuksesta. 

– Ei tarvi käryttää niin paljoa ja onpa tämä huomattavasti bliniä kevyempikin ruoka, Kinnunen kertoo perunapaistikkaiden valmistuksesta. 

Täytteiden kanssa mielikuvitus on rajana

Raastetusta perunasta hetkessä valmistuvien röstien päälle voi laittaa mitä vain, mitä laittaisit blininkin höysteeksi, Kinnunen toteaa. Mäti, punasipuli ja ranskankerma toimivatkin tämän ruoakalajin lisukkeina erinomaisesti.  

Kinnunen muistuttaa, että nämä herkut taipuvat pienellä vaivalla myös vegaaneille sopivaksi ruokalajiksi. 

– Voille, mädille ja ranskankermalle löytyy nykyisin yleisesti vegaanisia korvikkeita.

Helppojen perunapaistikkaiden reseptin löydät Sivumaku-blogista

***

Blini-Boston 5:38

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.