Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevennetyt pikablinit valmistuvat alta aika yksikön – nämä herkut toimivat niin arjessa kuin juhlassa

Moneen tilanteeseen sopivat blinit valmistetaan tällä kertaa perunasta.
Moneen tilanteeseen sopivat blinit valmistetaan tällä kertaa perunasta.Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 07.12.2018 17:01

MTV LIFESTYLE

Perunasta syntyy hetkessä ruokalaji, joka toimii erinomaisesti myös blinien korvikkeena. 

Röstiperunalla korvattu bliniannos toimii kuin nakutettu talvikauden juhlaan – ja miksi ei arkeenkin, Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen kertoo blogissaan. Resepti on bongattu Kära Sverige -ruotsalainen ruokakirja -opuksesta. 

– Ei tarvi käryttää niin paljoa ja onpa tämä huomattavasti bliniä kevyempikin ruoka, Kinnunen kertoo perunapaistikkaiden valmistuksesta. 

Täytteiden kanssa mielikuvitus on rajana

Raastetusta perunasta hetkessä valmistuvien röstien päälle voi laittaa mitä vain, mitä laittaisit blininkin höysteeksi, Kinnunen toteaa. Mäti, punasipuli ja ranskankerma toimivatkin tämän ruoakalajin lisukkeina erinomaisesti.  

Kinnunen muistuttaa, että nämä herkut taipuvat pienellä vaivalla myös vegaaneille sopivaksi ruokalajiksi. 

– Voille, mädille ja ranskankermalle löytyy nykyisin yleisesti vegaanisia korvikkeita.

Helppojen perunapaistikkaiden reseptin löydät Sivumaku-blogista. 

***

5:38Blini-Boston

Lisää aiheesta:

Ruokabloggarin helppo resepti toteuttaa kaikki toiveet – tätä superherkkua on pakko kokeilla: "Maistuu tilanteessa kuin tilanteessa"Luultua edullisempi luksusherkku! Jenkkiklassikko lisukkeineen syntyy helposti ja nopeasti – ”kerrassaan törkyhyviä!”Uskomattoman simppeli arkiruoka! Supermaukas kastike valmistuu pastan kypsyessäTässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksenInternetin suosituin kanaresepti taipuu myös lihapulliksi – "samalla saa hyvän tekosyyn ostaa pullon marsalaa"Arkipäivän helppo pelastaja – täydellinen käyttötapa porsaanleikkeelle tai broilerinfileelle
SivumakuRuoanlaittoPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”