Kevään trendijuomasta valmistuu tämän vapun herkullisin sima – tarvitset vain kolme raaka-ainetta!

Näin teet perinteistä simaa 1:26 Näin teet perinteistä simaa
Videolta löydät ohjeet perinteisen siman valmistukseen.

Vain kolmesta raaka-aineesta syntyy helposti kevään trendikkäin sima!

Lukuisista terveysvaikutuksistaan tunnettu Kombuscha on noussut suomalaisten keskuudessa varsinaisen hittijuoman maineeseen. Aiemmin tänä vuonna uutisoimme kombutchan myynnin ylittäneen joissain kaupoissa jopa ikisuosikki Coca-Colan

Kombucha maistuu sellaisenaan, mutta sitä voidaan hyödyntää myös muiden juomien, kuten vaikkapa kevään herkullisimman siman valmistukseen. 

Arjen ytimessä -blogia kirjoittava Liisa Leinonen kehitti reseptin, jossa kombuchan hapahko maku yhdistettynä kirpeänmakeaan sitruunasiirappiin tekee ”simasta” uskomattoman aidon makuista. Ja mikä parasta – tarvitset kombucha-simaan vain kolme ainesosaa!

Ohjeessa on käytetty kaupasta ostettua valmista kombucha-juomaa. Kotona valmistetun kombuchan makeus vaihtelee paljon riippuen käymisajasta. Jos käytät itse valmistettua kombuchaa, valmista ensin testiannos ja lisää siirappia vähitellen, kunnes saat sopivan makeaa juomaa.

Kombucha-sima (4 annosta)

7 dl itse tehtyä tai kaupasta ostettua kombuchaa 
1 luomusitruuna
1 dl fariinisokeria

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuoren keltainen osa. Purista sitruunan mehu. Laita mehu, kuoriraaste ja fariinisokeri kattilaan ja kiehauta. Anna poreilla pienellä lämmöllä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ja siivilöi seos puhtaaseen astiaan.

Ota neljä juhlavaa lasia ja valuta kunkin pohjalle noin ruokalusikallinen jäähtynyttä sitruunasiirappia. Jaa kombucha tasan laseihin ja sekoita kevyesti. Koristele jäillä ja tarjoa heti.

Resepti: Arjen Ytimessä -blogi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.