Vain kolmesta raaka-aineesta syntyy helposti kevään trendikkäin sima!
Lukuisista terveysvaikutuksistaan tunnettu Kombuscha on noussut suomalaisten keskuudessa varsinaisen hittijuoman maineeseen. Aiemmin tänä vuonna uutisoimme kombutchan myynnin ylittäneen joissain kaupoissa jopa ikisuosikki Coca-Colan.
Kombucha maistuu sellaisenaan, mutta sitä voidaan hyödyntää myös muiden juomien, kuten vaikkapa kevään herkullisimman siman valmistukseen.
Arjen ytimessä -blogia kirjoittava Liisa Leinonen kehitti reseptin, jossa kombuchan hapahko maku yhdistettynä kirpeänmakeaan sitruunasiirappiin tekee ”simasta” uskomattoman aidon makuista. Ja mikä parasta – tarvitset kombucha-simaan vain kolme ainesosaa!
Ohjeessa on käytetty kaupasta ostettua valmista kombucha-juomaa. Kotona valmistetun kombuchan makeus vaihtelee paljon riippuen käymisajasta. Jos käytät itse valmistettua kombuchaa, valmista ensin testiannos ja lisää siirappia vähitellen, kunnes saat sopivan makeaa juomaa.
Kombucha-sima (4 annosta)
7 dl itse tehtyä tai kaupasta ostettua kombuchaa
1 luomusitruuna
1 dl fariinisokeria