Tähän aikaan ei kannata mennä Alkoon ostamaan vappujuomia

0:36 Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti

Alko muistuttaa lähestyvästä vappuruuhkasta myymälöissään. Alkon julkaisemasta kuvasta näet, milloin vappujuomaostoksille kannattaa ja ei kannata mennä.

Alko tiedottaa asiakasmääriensä kasvavan vappuviikolla 25 prosentia. Vappuviikolla myymälöissä käy arviolta noin 1,3 miljoonaa asiakasta. 

Turvavälien takaamiseksi Alko rajoittaa tarvittaessa myymälässä kerrallaan asioivien asiakkaiden määrää. Viranomaisohjeiden mukaan Alkon myymälöissä palvellaan kaikki ne asiakkaat, jotka ovat tulleet myymälään sisälle viimeistään myymälän sulkemisaikana. Myymälän ulkopuolella olevasta jonosta ei asiakkaita voida ottaa sisään myymälään sen sulkemisajan jälkeen.

Alkon liiketoimintajohtaja Kari Pennanen toteaa vapun olevan tänä vuonna poikkeuksellinen. 

– Vappuaatto sijoittuu perjantaille ja myymälät ovat lauantaina kiinni. Lisäksi vapun asiakasmääriä todennäköisesti nostaa voimassa olevat ravintoloiden anniskelurajoitukset, erityisesti myymälöidemme viimeisinä aukiolotunteina. Koronaturvallisuusohjeiden mukaisesti rajoitamme tarvittaessa kerrallaan asioivien asiakkaiden määrää myymälöissämme, Pennanen sanoo. 

Milloin Alkoon kannattaa mennä vappuviikolla?

vappuviikko

Tänä vuonna erityisesti vappuviikon torstaista ja perjantaista odotetaan poikkeuksellisen vilkasta. Alkosta suositellaankin, että sen asiakkaat asioisivat mahdollisuuksien mukaan jo alkuviikosta ja päivän ensimmäisinä tunteina.

– Vilkkaimmat asiointipäivät vappuviikolla ovat torstai ja vappuaatto perjantai. Arvioimme, että asiointi painottuu perjantaina erityisesti iltapäivän tunteihin kolmen ja kuuden välillä. Ennustetut asiakasmäärät ovat historiallisestikin tarkasteltuna korkeat, toteaa Pennanen.

Pennasen mukaan asiakkaille on viestitty ruuhka-ajoista tutun liikennevalomallin avulla. 

– Toivomme, että asiakkaamme asioisivat rauhallisempina ajankohtina ja että muistamme turvallisen asioinnin tavat turvaväleistä kasvomaskin käyttöön.

Miten käy kuohuviinin myynnille tänä vuonna?

Vappuviikolla Alkossa kasvaa perinteisesti kuohuviinien myynti normaaliin viikkoon verrattuna. Viime vuonna kuohuviinien suosio oli kuitenkin edellisvuotta pienempää. Kuohuviinien myynti laski 2 prosenttia edellisvuoden huhtikuusta. Alkon mukaan "koronavappu" hiljensi viime vuonna kuohuviinin myyntiä.

Alkolta kerrottiin helmikuussa italialaisten kuohuviinien suosion kasvusta.  Perinteisesti suurin kuohuviinimaa Espanja menetti tammikuun myyntiluvuissa ensimmäistä kertaa paikkansa Italialle.

– Italian kuohuvaa myytiin tammikuussa 85 000 litraa ja Espanjan kuohuviinejä 84 000 litraa. Ero on hiuksenhieno, mutta historiallinen. Näyttävät pakkaukset ja raikas hedelmäisyys kiehtovat suomalaista kuluttajaa, kertoi tuotepäällikkö Karina Tiihonen.

Tiihosen mukaan historiallinen muutos on ainakin osittain roseeproseccon ansiosta

– Vaaleanpunaisen ja kuplat yhdistävä roseeprosecco on osaltaan avittanut Italian suosiota yhdessä keveyden ja raikkauden trendin kanssa. Itse uskon Italian kuohuviinien kasvun jatkuvan, sillä se on kuohuviinimaana hyvin monipuolinen.

Alkon kaikki myymälät ovat vappuaattona alkoholilain mukaisesti avoinna klo 18.00 asti ja vappupäivänä myymälät ovat kiinni.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja