Kesän nerokkain tapa valmistaa pakastepizza – huomattavasti rapeampi ja maukkaampi lopputulos

pizza pakastepizza
Shutterstock

Grilli tuo moneen ruokaan omaleimaisen maun ja rapeuden, eikä pakastepizza ole tässä tapauksessa poikkeus.

Pääkuvan videolla neuvotaan, miten saat paistettua kaksi pakastepizzaa samalla pellillä uunissa.

Aina ei jaksa kokata ja silloin tällöin pakastepizzan helppous houkuttelee kotikokkia. Kesähelteillä asuntoa ei kuitenkaan tekisi mieli lämmittää entisestään laittamalla uuni päälle, joten kokkaaminen kannattaa siirtää ulkotiloihin.

Rapeutta ja makua grillistä

Jos olet koskaan valmistanut itsetehtyä pizzaa grillissä, tiedät, että grillin kuumuus tekee pohjasta ekstrarapean ja hieman hiiltyneen ja juusto kuplii ihanan kullanruskeana. Sama pätee pakastepizzaan: pohjasta tulee erityisen rapea ja mausta täyteläisempi kuin uunissa valmistettuna.

Eikä grillissä valmistaminen ole sen hankalampaa kuin uunissakaan: esilämmitä grilli kuumaksi, tyrkkää pizza sisään, laske hieman lämpötilaa ja odota, että pizza kypsyy noin 10–12 minuuttia. Pizza on helppo ottaa grillistä pois ison metallisen paistolastan avulla ja laskea leikkuulaudalle viilentymään.

Parhaiten grillissä kypsyvät hieman pienemmät pizzat, mutta jos maltat odottaa kauemmin ja laskea grillin lämpötilaa, myös suuremmat pizzat kypsyvät kyllä.

Lue myös vinkit pizzatähdeiden lämmittämiseen ilman grilliä: Unohda lötkö pizza! Tämä on ehdottomasti paras tapa lämmittää tähteet

Lähde: The Kitchn  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.