Kerttu Rissanen eli viikon pelkillä punalapputuotteilla ja hävikkiruoalla – yksi asia yllätti

1:53 Miksi tuotteet oikeasti päätyvät hävikkiruokakauppoihin? Fiksuruoan toimitusjohtaja vastaa

Muun muassa Salatuista elämistä tuttu näyttelijä Kerttu Rissanen tarttui haasteeseen ja eli viikon pelkällä hävikkiruoalla. Rissanen kertoi MTV:n Uutisaamussa, miten projekti onnistui.

Videolla: Miten ja miksi tuotteet oikeasti päätyvät myyntiin hävikkiruokakauppoihin? Fiksuruoan toimitusjohtaja kertoo

Kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin yli 100 miljoonaa kiloa ruokaa. Tällä viikolla vietettävä hävikkiviikko herättelee ihmisiä huomiomaan omaa ruokahävikkiään. Teemaviikon kunniaksi hävikkiruokakauppa Fiksiruoka haastoi näyttelijä Kerttu Rissasen elämää viikon verran pelkällä hävikkiruoalla. Rissanen kertoi kokemuksistaan MTV:n Uutisaamussa.

Rissanen kertoi Uutisaamussa pohtineensa etukäteen, että viikosta voi tulla vaikea. Hän kuitenkin huomasi, ettei joutunut kertaakaan olemaan nälässä ja löysi myös paljon tapoja hävikin vähentämiseen. Haastavinta oli näyttelijän mukaan omien tottumuksiensa muuttaminen.

– Urheilen todella paljon ja proteiinirahkat ovat aamupalani, välipalani ja iltapalani. Niitä ei (haasteviikolla) välttämättä aina löytynyt.  Oli kuitenkin virkistävää elää viikko vähän erilaisella ruokavaliolla.

– Haastavinta oli ehkä juuri se omista rutiineista irtipäästäminen, kun olet tottunut syömään aina samanlaista ruokaa. Se oli haastavinta, mutta myös parasta, Kerttu lisäsi vielä.

Punalapputuotteiden määrä yllätti

Käytännössä Kerttu sai siis syödä vain esimerkiksi hävikkiuhkan alla olevaa punalappuruokaa, tai muun muassa hävikkiravintoloista tai verkon hävikkiruokakaupasta hankittua ruokaa. Mikä hävikkihaasteessa sitten yllätti eniten?

– Se, että punalapputuotteita on oikeasti paljon enemmän kuin ajattelin. Kun kävi muutamassa eri kaupassa, niin tarjontaa oli paljon. Myös hävikkiravintola yllätti, ruoka oli siis niin hyvää! Haluan jatkossakin käyttää enemmän hävikkituotteita.

Kerttu huomasi myös, että kauppaan kannattaa aina lähteä selkeän listan kanssa. Myös Fiksuruoan toimitusjohtaja Juhani Järvensivu muistutti Uutisaamussa, että suunnitelmallisuus on ruokaostoksia tehdessä kaiken a ja o.

– Yksi hyvä käytännön vinkki on ottaa kuva jääkaapin sisällöstä ennen kauppaan lähtöä, Järvensivu muistutti.

Miten tuotteet päätyvät myyntiin hävikkiruokakauppoihin? Fiksuruoan toimitusjohtaja kertoo videolla!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja