Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kerttu Rissanen eli viikon pelkillä punalapputuotteilla ja hävikkiruoalla – yksi asia yllätti

1:53Miksi tuotteet oikeasti päätyvät hävikkiruokakauppoihin? Fiksuruoan toimitusjohtaja vastaa
Julkaistu 17.09.2021 19:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Muun muassa Salatuista elämistä tuttu näyttelijä Kerttu Rissanen tarttui haasteeseen ja eli viikon pelkällä hävikkiruoalla. Rissanen kertoi MTV:n Uutisaamussa, miten projekti onnistui.

Videolla: Miten ja miksi tuotteet oikeasti päätyvät myyntiin hävikkiruokakauppoihin? Fiksuruoan toimitusjohtaja kertoo

Kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin yli 100 miljoonaa kiloa ruokaa. Tällä viikolla vietettävä hävikkiviikko herättelee ihmisiä huomiomaan omaa ruokahävikkiään. Teemaviikon kunniaksi hävikkiruokakauppa Fiksiruoka haastoi näyttelijä Kerttu Rissasen elämää viikon verran pelkällä hävikkiruoalla. Rissanen kertoi kokemuksistaan MTV:n Uutisaamussa.

Rissanen kertoi Uutisaamussa pohtineensa etukäteen, että viikosta voi tulla vaikea. Hän kuitenkin huomasi, ettei joutunut kertaakaan olemaan nälässä ja löysi myös paljon tapoja hävikin vähentämiseen. Haastavinta oli näyttelijän mukaan omien tottumuksiensa muuttaminen.

kertturissanen
Fiksuruoan toimitusjohtaja Juhani Järvensivu ja näyttelijä Kerttu Rissanen Uutisaamussa.MTV

– Urheilen todella paljon ja proteiinirahkat ovat aamupalani, välipalani ja iltapalani. Niitä ei (haasteviikolla) välttämättä aina löytynyt.  Oli kuitenkin virkistävää elää viikko vähän erilaisella ruokavaliolla.

– Haastavinta oli ehkä juuri se omista rutiineista irtipäästäminen, kun olet tottunut syömään aina samanlaista ruokaa. Se oli haastavinta, mutta myös parasta, Kerttu lisäsi vielä.

Punalapputuotteiden määrä yllätti

Käytännössä Kerttu sai siis syödä vain esimerkiksi hävikkiuhkan alla olevaa punalappuruokaa, tai muun muassa hävikkiravintoloista tai verkon hävikkiruokakaupasta hankittua ruokaa. Mikä hävikkihaasteessa sitten yllätti eniten?

– Se, että punalapputuotteita on oikeasti paljon enemmän kuin ajattelin. Kun kävi muutamassa eri kaupassa, niin tarjontaa oli paljon. Myös hävikkiravintola yllätti, ruoka oli siis niin hyvää! Haluan jatkossakin käyttää enemmän hävikkituotteita.

Kerttu huomasi myös, että kauppaan kannattaa aina lähteä selkeän listan kanssa. Myös Fiksuruoan toimitusjohtaja Juhani Järvensivu muistutti Uutisaamussa, että suunnitelmallisuus on ruokaostoksia tehdessä kaiken a ja o.

– Yksi hyvä käytännön vinkki on ottaa kuva jääkaapin sisällöstä ennen kauppaan lähtöä, Järvensivu muistutti.

Miten tuotteet päätyvät myyntiin hävikkiruokakauppoihin? Fiksuruoan toimitusjohtaja kertoo videolla!

Lue myös: Iso osa suomalaisista ei vieläkään tajua yksinkertaista asiaa parasta ennen -päiväyksistä – pitäisikö niistä luopua kokonaan?

Lisää aiheesta:

"Mielettömän hyvä vinkki" – asiantuntija nimeää yhden helpoimmista tavoista säästää ruokalaskussaVirve, 34, säästää huomattavia summia ruokaostoksilla – tekee päinvastoin kuin usein neuvotaan: "Menee suurin piirtein neljä euroa päivässä"Vain pienituloisille? Virve hämmentyi suomalaisten suhtautumisesta hävikkihyllyn aleruokiin: "Kuka saa ostaa punalappuruokaa?"Tutkimus paljastaa, mikä suomalaisia erityisesti kiinnostaa ruokaostoksilla – nämä tuotteet viedään nyt kaupoissa käsistä: "Tavoiteltu erikoisuus" Danielle teki tärkeän havainnon koronakriisissä ja rahaa alkoi säästyä – 4 oleellista asiaa, jotka muuttuivat ruokaostoksilla: "Jokainen lantti merkitsee nyt pienyrittäjälle"Järkyttävät buffetkuvat julkaissut keittiöpäällikkö Aki arvelee MTV:lle: Tässä todennäköisin syy ihmisten "sikailuun"
RuokaViiden jälkeenKerttu RissanenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:25
    Sienet

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • pe18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!