Keittiön edullisesta perusraaka-aineesta saa yllättäen törkeän hyvää pastaa – löi testaajat ällikällä: "Hämmästyttävää"
Tätä herkkua ei kannata ohittaa! Varaa hetki aikaa ruoanlaittoon ja pian pääset nauttimaan mielettömän hyvästä sipulipastasta.
Food 52 -ruokasivuston toimittaja Erin Alexander jakoi mehevän sipulipastan reseptin. Pastan vastustamattoman herkullisen maun salaisuus on pitkään haudutetut sipulit.
Pastan resepti on todella helppo, mutta ruoan valmistaminen vaatii hiukan aikaa. Lopputulos on kuitenkin niin maistuva, että kärsivällisyys palkitaan. Sipuleista tulee hillomaisia ja ihanasti karamellisoituneita, kun niitä malttaa hauduttaa matalalla lämmöllä noin tunnin ajan.
Toimittaja Erin Alexanderin mukaan onnistuneessa kastikkeessa on myös toinen tärkeä tekijä: voi.
– Älä säästele voin kanssa, sitä kannattaa laittaa reilusti.
Sipulipastaan voi tehdä itse tuorepastaa, mutta myös kaupasta ostettu ajaa saman asian.
Erin kertoo yllättyneensä täysin, miten maistuva pasta niinkin edullisesta raaka-aineesta kuin sipuli valmistuu.
– Hämmästyttävää, miten herkullista se on, varsinkin kun päälle raastaa hieman parmesaania.
Myös reseptin alle on kertynyt kymmenittäin kommentteja ja arvosteluja, joissa sipulipastaa ylistetään. Testaa itse!
Haudutettu sipulipasta
10 rkl suolatonta voita
700 g sipulia
1 rkl sokeria
Ripaus suolaa
1 dl Madeira-viiniä
350 g tuorepastaa (pappardelle oiva valinta)
Pinnalle:
Sormisuolaa
Parmesaania
1. Sulata voi keskilämmöllä pannulla. Lisää sipulit ja paista, kunnes ovat pehmeitä ja läpinäkyviä.
2. Sekoita joukkoon sokeri ja suola, ja paista miedolla lämmöllä. Hauduta sipuleita hitaasti tunnin ajan välillä sekoittaen. Valmiit sipulit ovat tummia, karamellisoituja ja hillomaisia.
3. Lisää mukaan Madeira-viini ja paista muutama minuutti. Sitten lisää pasta pannulle ja sekoita. Raasta joukkoon vielä parmesaania ja tarjoile!
Lue lisää: Heti testiin! Internetin suosituin pastaresepti on älyttömän simppeli: "Suorastaan jumalallista"
Lähteet: Food 52
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut