Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiön edullisesta perusraaka-aineesta saa yllättäen törkeän hyvää pastaa – löi testaajat ällikällä: "Hämmästyttävää"

Testaa herkullinen sipulipasta. Kuvituskuva.
Testaa herkullinen sipulipasta. Kuvituskuva. Shutterstock
Julkaistu 05.01.2020 18:02

Riika Tauriainen

riika.tauriainen@mtv.fi

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tätä herkkua ei kannata ohittaa! Varaa hetki aikaa ruoanlaittoon ja pian pääset nauttimaan mielettömän hyvästä sipulipastasta. 

Food 52 -ruokasivuston toimittaja Erin Alexander jakoi mehevän sipulipastan reseptin. Pastan vastustamattoman herkullisen maun salaisuus on pitkään haudutetut sipulit.

Pastan resepti on todella helppo, mutta ruoan valmistaminen vaatii hiukan aikaa. Lopputulos on kuitenkin niin maistuva, että kärsivällisyys palkitaan. Sipuleista tulee hillomaisia ja ihanasti karamellisoituneita, kun niitä malttaa hauduttaa matalalla lämmöllä noin tunnin ajan. 

Toimittaja Erin Alexanderin mukaan onnistuneessa kastikkeessa on myös toinen tärkeä tekijä: voi. 

– Älä säästele voin kanssa, sitä kannattaa laittaa reilusti. 

Sipulipastaan voi tehdä itse tuorepastaa, mutta myös kaupasta ostettu ajaa saman asian.

Erin kertoo yllättyneensä täysin, miten maistuva pasta niinkin edullisesta raaka-aineesta kuin sipuli valmistuu. 

– Hämmästyttävää, miten herkullista se on, varsinkin kun päälle raastaa hieman parmesaania. 

Myös reseptin alle on kertynyt kymmenittäin kommentteja ja arvosteluja, joissa sipulipastaa ylistetään. Testaa itse!

Haudutettu sipulipasta

10 rkl suolatonta voita
700 g sipulia
1 rkl sokeria
Ripaus suolaa
1 dl Madeira-viiniä
350 g tuorepastaa (pappardelle oiva valinta)

Pinnalle:
Sormisuolaa
Parmesaania

1. Sulata voi keskilämmöllä pannulla. Lisää sipulit ja paista, kunnes ovat pehmeitä ja läpinäkyviä.

2. Sekoita joukkoon sokeri ja suola, ja paista miedolla lämmöllä. Hauduta sipuleita hitaasti tunnin ajan välillä sekoittaen. Valmiit sipulit ovat tummia, karamellisoituja ja hillomaisia.

3. Lisää mukaan Madeira-viini ja paista muutama minuutti. Sitten lisää pasta pannulle ja sekoita. Raasta joukkoon vielä parmesaania ja tarjoile!

Lue lisää: Heti testiin! Internetin suosituin pastaresepti on älyttömän simppeli: "Suorastaan jumalallista" 

Lue lisää: Mahtava spagettiruoka, joka valmistuu hetkessä – testaa koukuttava pasta, johon tarvitset vain muutaman raaka-aineen

Lähteet: Food 52 ​​​​​​​

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisesta jauhelihakeitosta tuli ilmiö: Kouluruoka, jota kaikki rakastavat Helppo pasta nousi hitiksi – Mari vinkkaa ohjeen: "Täydellistä tölkkiruokaa!"No nyt on hyvää! Inan kolmen ainesosan pastaa on kokeiltava: "Helpoin ateria 10 minuutissa"Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"Maailman paras kanakastike? Testasimme ylistetyn reseptin: "Olihan tämä nyt aivan törkeän hyvää" Tämä todella yksinkertainen kikka tekee perinteisestä tomaattikeitosta täydellistä – niksiä suosittelee myös Henri Alén
RuokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!