Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiömestarin nerokas kahviniksi takaa täydellisen lopputuloksen: ”Tekee pekonista vieläkin herkullisempaa”

Shutterstock
Julkaistu 02.02.2019 09:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Moni meistä on tottunut nauttimaan kahvin kupista ja pekonin lautaselta. Näiden yhdistelmästä syntyy kuitenkin herkku, joka vie taatusti kielen mennessään.

Kahvi on monipuolinen raaka-aine, joka sopii erinomaisesti niin makeaan kuin suolaiseen ruoanlaittoon. Monia saattaa yllättää tieto siitä, että kahvi toimii erinomaisesti myös aamupalasuosikin, pekonin maustamiseen. 

Kun suolaisen pekonin valelee vahvalla kahvilla ja paistaa uunissa yhdessä siirapin ja ruokosokerin kera, syntyy herkku, jota on lähes mahdoton vastustaa. Kahviglaseerattua pekonia voit nauttia joko sellaisenaan aamupalalautasella tai vaikkapa herkkuvoileipien täytteenä. Valinta on sinun! 

Pekonit kypsyvät uunissa helposti kerralla

Paulig on kehittänyt reseptin yhteistyössä Juuri-yhtiön keittiötoimenjohtaja Antti Ahokkaan kanssa. 

– Glaseeraus tekee pekonista vieläkin herkullisempaa kuin mitä se jo on, Ahokas toteaa.

Pekonia valmistettaessa uunipelti kannattaa vuorata leivinpaperilla, jotta välttyy pahimmalta sotkulta. Myös viipaleita levittäessä kannattaa olla tarkkana ja asetella viipaleet yhteen kerrokseen, Ahokas muistuttaa. 

Kahviglaseerattu pekoni

200 g kypsää, suolaista savupekonia
1 dl vahvaa espressokahvia
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl ruokosokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Lado pekonit uunipellille leivinpaperille. Sekoita kahvi, siirappi ja sokeri keskenään ja penslaa pekonin yläpinta seoksella.

Paista 5 minuuttia, ota pois uunista ja käännä pekonit. Penslaa toinenkin puoli seoksella ja paista taas 5 minuuttia. Jos pekonit eivät ole täysin valmiit, jätä ne hetkeksi jälkilämmölle sammutettuun uuniin.

Pekonin seuraksi aamupalalle voi pyöräyttää vaikkapa herkullisen italialaisen munakkaan, frittatan. 

Lisää aiheesta:

Hullun hyvä pekonikikka, jota et taatusti ole vielä kokeillut – mutta sinun pitäisi!Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Yhdistä kahvi ja pekoni yhdeksi vastustamattomaksi aamupalaherkuksi – tätä erikoista reseptiä on pakko kokeilla!Vastustamaton herkku! Karamellisoitu pekoni kruunaa viikonloppuaamusi Nauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti "Uskomattoman ihanaa!" – oletko jo kokeillut jumalaisen hyvää pekonia?
AamiainenPekoniKahviMakujaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Aamiainen
  • 22.9.07:46
    Ruoka

    Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"

  • 11.8.07:42
    Ruoka

    Proteiinipitoinen aamu- tai välipala! Testaa Jarin supermarjasmoothie

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."

  • 25.6.10:50
    Ruoka

    Aamiainen ei enää kuulu hintaan Scandic-hotelleissa – nousevatko huonehinnat?

  • 10.6.07:44
    Ruoka

    Tällaista aamupalaa hyvinvointivalmentaja suosittelee naisille: "Ei tarvitse olla dieetillä"