Keittiömestarin nerokas kahviniksi takaa täydellisen lopputuloksen: ”Tekee pekonista vieläkin herkullisempaa”

0:53 Herkuttele pekonilla – yhdistä suolaista ja makeaa
Pekonia voi karamellisoida myös ilman kahvia.

Moni meistä on tottunut nauttimaan kahvin kupista ja pekonin lautaselta. Näiden yhdistelmästä syntyy kuitenkin herkku, joka vie taatusti kielen mennessään.

Kahvi on monipuolinen raaka-aine, joka sopii erinomaisesti niin makeaan kuin suolaiseen ruoanlaittoon. Monia saattaa yllättää tieto siitä, että kahvi toimii erinomaisesti myös aamupalasuosikin, pekonin maustamiseen. 

Kun suolaisen pekonin valelee vahvalla kahvilla ja paistaa uunissa yhdessä siirapin ja ruokosokerin kera, syntyy herkku, jota on lähes mahdoton vastustaa. Kahviglaseerattua pekonia voit nauttia joko sellaisenaan aamupalalautasella tai vaikkapa herkkuvoileipien täytteenä. Valinta on sinun! 

Pekonit kypsyvät uunissa helposti kerralla

Paulig on kehittänyt reseptin yhteistyössä Juuri-yhtiön keittiötoimenjohtaja Antti Ahokkaan kanssa. 

– Glaseeraus tekee pekonista vieläkin herkullisempaa kuin mitä se jo on, Ahokas toteaa.

Pekonia valmistettaessa uunipelti kannattaa vuorata leivinpaperilla, jotta välttyy pahimmalta sotkulta. Myös viipaleita levittäessä kannattaa olla tarkkana ja asetella viipaleet yhteen kerrokseen, Ahokas muistuttaa. 

Kahviglaseerattu pekoni

200 g kypsää, suolaista savupekonia
1 dl vahvaa espressokahvia
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl ruokosokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Lado pekonit uunipellille leivinpaperille. Sekoita kahvi, siirappi ja sokeri keskenään ja penslaa pekonin yläpinta seoksella.

Paista 5 minuuttia, ota pois uunista ja käännä pekonit. Penslaa toinenkin puoli seoksella ja paista taas 5 minuuttia. Jos pekonit eivät ole täysin valmiit, jätä ne hetkeksi jälkilämmölle sammutettuun uuniin.

Pekonin seuraksi aamupalalle voi pyöräyttää vaikkapa herkullisen italialaisen munakkaan, frittatan

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja