Tiesitkö? "Keitettyjä" kanamunia voi valmistaa keittämättä – pehmeämpi lopputulos
Keitetyt kananmunat ovat erinomaista ruokaa, mutta kattilassa keittäessä ne saattavat mennä helposti rikki. Vältä valkuaisen leviäminen keitinveteen ja valmista munat uunissa.
"Keitettyjä" kananmunia voi valmistaa myös paistamalla munia kuorineen uunissa.
Kokonaisten kananmunien valmistamiseen tarvitset uunin ja mielellään muffinipellin.
Näin valmistat munia uunissa
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Aseta kananmunat muffinivuokaan ja paista munia puoli tuntia uunin keskitasolla. Muista laittaa munat kypsennyksen jälkeen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Uunissa valmistettujen kananmunien maku ei eroa keitetyistä, mutta niiden koostumus on hieman pehmeämpi.
Uunissa kananmunat valmistuvat itsekseen, eivätkä ne hajoa helposti. Uunissa valmistetut kananmunat säilyvät myös paremmin jääkaapissa kuin keitetyt.
LUE MYÖS: Pudota painoa jopa 10 kiloa kahdessa viikossa? Mieletön munadieetti lupaa ällistyttäviä tuloksia
Testaa myös tämä niksi:
Lähde: Purewow.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut