Vaikka kananmunien keittäminen ei ehkä tunnukaan rakettitieteeltä, moni kotikokki sortuu kananmunien valmistuksessa virheisiin, jotka vaikuttavat sekä munien makuun että rakenteeseen.
Videolla esitellään näppärä niksi kananmunien paistamiseen.
Seuraavaan on koottu lista tyypillisimmistä virheistä, joihin moni meistä sortuu kananmunia keittäessä. Nämä luettueasi lautasellesi ei enää koskaan päädy sitkeitä ja haljenneita munia.
Virhe 1: Keität kaikkia munia yhtä kauan
Vaikka keittäisit kananmunia joka kerta yhtä kauan, joskus muna saattaa jäädä toivottua löysemmäksi. Syy tähän ongelmaan johtuu yleensä siitä, että et ota keittoajassa huomioon kananmunan kokoa. Eli toisin sanoen tavallista isompi kananmuna vaatii hieman pidemmän keittoajan. Vastaavasti normaalia pienempi kananmuna kypsyy tavallista nopeammin.
Kananmunien koon voi tarkastaa pakkauksesta. Keskikokoinen muna painaa noin 53–63 grammaa.
| Millaisen kananmunan haluat? | Keittoaika |
| Löysä |

