Munakiista somessa! Missä järjestyksessä kennon kananmunat tulisi oikeasti käyttää?

kananmunakenno kananmuna
Ihmisillä on hyvin eriäviä mielipiteitä siitä, missä järjestyksessä kananmunat tulisi oikein käyttää. Shutterstock

Sosiaalisessa mediassa käydään kiivasta keskustelua siitä, missä järjestyksessä kananmunat tulisi käyttää, jotta munakenno säilyttäisi mahdollisimman hyvin tasapainonsa. 

Luultavasti et ole koskaan tullut ajatelleeksi sitä, mutta jokaisella meistä on oma erityinen tapansa noukkia kananmunat kennosta. Toiset meistä lähtevät liikkeelle vasemmalta, toiset taas oikealta. Osa taas käyttää ensin kananmunakennon keskeltä löytyvät munat, mutta mikä on oikea tapa?

Kysymykseen tullut jo satoja vastauksia

Twitteristä liikkeelle lähteneestä keskustelusta selviää, että aihe on ihmisille selvästi tärkeä. Keskustelu sai alkunsa, kun Twitter-käyttäjä Brian Faughnan kysyi ihmisiltä, tyhjentävätkö he munakennon oikealta vasemmalle vai vasemmalta oikealle.

Kysymys herätti saman tien kiihkeää keskustelua aiheesta, josta et tiennyt edes olevan keskustelun aiheeksi. Eräs käyttäjä kommentoi käyttävänsä kananmunat kennosta reunoista keskelle päin, jolloin kenno pysyy tasapainossa. Osa kertoo tekevänsä munista kuvioita, osa puolestaan käyttävänsä kananmunat sattumanvaraisessa järjestyksessä.

– Laitan ne sik sak -kuvioon, jolloin tasapaino säilyy samalla, kun se näyttää kivalta, eräässä kommentissa neuvotaan.

– Ota kaksi vasemmalta tai oikealta, sitten seuraavat kaksi vastakkaiselta puolelta, jotta ne eivät pääse epätasapainoon. Tämä on selvä vastaus, toisessa kommentissa todetaan.

Kysymykseen on tullut muutamassa päivässä yli 400 kommenttia, joista jokainen poikkeaa hieman toisistaan.

Tässä ovat matemaattisesti kolme parasta tapaa 

Vaikka tapoja on erilaisia, YouTube-kanava Mind Your Decisions on lisännyt palveluun videon, joka saattaa muuttaa tähänastisen käsityksesi kananmunakennoista. Videolta käy nimittäin ilmi, mikä on tähän hommaan matemaattisesti paras tapa. 

Videolla esitellään kolme eri tapaa, joiden avulla kenno säilyttää parhaiten tasapainonsa.


Ensimmäisessä tavassa ehdotetaan, että liikkeelle kannattaisi lähteä kulmista ja edetä reunoilta keskelle päin. Toisen ehdotuksen mukaan liikkeelle kannattaa lähteä toisesta reunasta ja edetä järjestyksessä. Kolmannessa vaihtoehdossa liikkeelle lähdetään poistamalla kennosta joka toinen muna vuorotellen ylä- ja alarivistä. 

Mikä on sinun tapasi? 

Lähde: FoodBeast

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja