Väärä keittoaika tai -tekniikka voivat muuttaa herkullisen lisukkeesi hetkessä syömäkelvottomaksi mössöksi. Kokin vinkeillä kattilassasi keittyy tästä lähin aina täydellistä riisiä.
Riisi on monipuolinen ja maistuva lisuke monen ruoan kumppaniksi. Vaikka riisi on helppo ja nopea valmistaa, sen keittämisen kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana. Kokki Brian Enyart listasi MyRecipes -sivustolle yleisimmät virheet, joihin kotikokit sortuvat riisiä keittäessään.
Kokin mukaan tyypillisin moka on keittää riisiä liian kovalla lämmöllä.
LUE MYÖS: Yleinen virhe saa ravintoaineet tuhoutumaan – ethän sorru tähän mokaan, kun keität perunoita?
– Riisi tulisi keittää keskilämmöllä. Liian korkeassa lämpötilassa keittäminen jättää riisin todennäköisesti raa’aksi keskeltä, Enyart muistuttaa.
Tämän lisäksi kovassa lämpötilassa keittäminen saa nesteen haihtumaan, jolloin lopputuloksena kattilastasi saattaa löytyä pohjaan palanutta riisiä. Tämä moka saattaa siis pilata sekä kattilasi että ruokasi maun.

