Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitätkö nakit kattilassa? Älä ainakaan valmista niitä näin: "Yleisin virhe on..."

HK Scan
Julkaistu 31.12.2019 09:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Monen suomalaisen uudenvuoden tarjoiltaviin kuuluvat olennaisesti nakit sekä perunasalaatti. Vaikka nakkien valmistusprosessi on simppeli, siinäkin voi kuitenkin epäonnistua.

Perinteisin tapa valmistaa nakit on kuumentaa ne vedessä kattilassa. Valmistustapa on suhteellisen yksinkertainen, mutta jos ei ole varma siitä mitä tekee, epäonnistuvat nakit helposti.

Älä keitä nakkeja

Perusohje nakkien keittämiseen on hyvin suoraviivainen: kiehauta kattilassa reilusti vettä ja siirrä kattila kiehautuksen jälkeen syrjään liedeltä. Upota nakit veteen noin viideksi minuutiksi, kaada kattilasta vesi pois ja anna kuuman kattilan höyryjen vielä kuivattaa nakkien pinta.

– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, varoitti HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho viime vuonna. 

Jos rapsakammat nakit ovat enemmän omaan mieleesi, nakit voi toki valmistaa myös uunissa 150 asteessa tai paistinpannulla. Pilkkomalla nakit parin sentin paloiksi niistä tulee entistä rapeampia.

Lue myös: Burger King teki Mäkkärille jotain leuat loksauttavaa – kukaan ei huomannut asiaa vuoden aikana

Maistuisiko nakkikastike? Opettele ensin ruskean kastikkeen oikeaoppinen valmistustapa:

0:45Ruskean kastikkeen valmistus – näin se onnistuu takuuvarmasti!

Lähde: HKScan  

Lisää aiheesta:

Nyt tarkkana! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitVaro! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitTeetkö sinäkin näin? Yleinen valmistustapa pilaa keitetyt nakitKari Aihinen muistuttaa yleisimmästä virheestä uudenvuoden nakkien keitossa – "Voi möhliä oikein kunnolla"Keitätkö nakit aina kattilassa? Älä ainakaan valmista niitä näin: "Yleisin virhe on..."Älä mokaa! HK:lta muistutetaan, mitä nakeille ei missään nimessä kannata tehdä: "Siinäkin voi epäonnistua ihan kunnolla"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä