Kauanko sipsit oikeasti säilyvät, jos pussin avaa? Yksi seikka paljastaa raksujen kunnon

sipsipussi
Jäikö sipsejä yli? Raksut kannattaa syödä nopeasti, mikäli pitää rapeudesta. Shutterstock

Vaikka sipsipussin sisältö tuleekin useimmiten ahmittua kerralla, voi perunalastuja jäädä joskus myös yli. Kuinka kauan avatun sipsipussin sisältö oikeastaan säilyy?

MTV:n ruokasivusto Makuja.fi kysyi vuonna 2017 Taffelin ja Estrellan asiantuntijoilta sipsipussin säilyvyydestä. Taffelilta suositeltiin tuolloin syömään sipsit mahdollisimman nopeasti pussin avaamisen jälkeen. Avainsana on nimittäin rapeus.

– Sipsit kannattaa syödä vuorokauden sisällä pakkauksen avaamisesta, sillä rapeus katoaa.

Samoilla linjoilla ollaan myös Estrellalla.

– Perunalastut pakataan suojakaasuun, joka pitää ne rapeina. Kun pussi avataan, sipsit pääsevät kosketuksiin ilman kanssa. Sipsit on tarkoitettu nautittavaksi heti avaamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan. 

Pilalle sipsit eivät kuitenkaan päivässä mene. Sipsien käyttöikää voi myös hieman pidentää, jos osaa taitella avatun sipsipussin oikealla tavalla:


Nahkeat juustonaksut jakavat mielipiteet

Aina sipsien nahistuminen ei kuitenkaan välttämättä ole huono juttu. Joidenkin sipsifanienmielestä esimerkiksi juustonaksut ovat parhaimmillaan, kun ne saavat "mehevöityä" sipsikulhossa yön yli.

Naksut muuttuvat tällöin nahkeiksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.