Kauanko avattu sipsipussi säilyy hyvänä?
Vaikka sipsipussin sisältö tuleekin useimmiten ahmittua kerralla, voi perunalastuja jäädä joskus myös yli. Kuinka kauan avattu sipsipussi oikeastaan säilyy?
MTV:n ruokasivusto Makuja.fi kysyi Taffelin ja Estrellan asiantuntijoila sipsipussin säilyvyydestä.
Taffelin markkinointi- ja viestintäjohtaja Ritva Mäenpää suosittelee syömään sipsit mahdollisimman nopeasti pussin avaamisen jälkeen.
– Sipsit kannattaa syödä vuorokauden sisällä pakkauksen avaamisesta, sillä rapeus katoaa.
Samoilla linjoilla ollaan myös Estrellalla.
– Perunalastut pakataan suojakaasuun, joka pitää ne rapeina. Kun pussi avataan, sipsit pääsevät kosketuksiin ilman kanssa. Sipsit on tarkoitettu nautittavaksi heti avaamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan.
Joidenkin mielestä tosin esimerkiksi juustonaksut ovat parhaimmillaan, kun ne ovat mehevöityneet sipsikulhossa yön yli. Naksut muuttuvat tällöin ihanan nahkeiksi.
Tämän nerokkaan niksin avulla sipsit säilyvät pidempään kuin vuorokauden:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa