Katin kasvislisuke on kesän varma hitti – jos rakastat fetaa, tätä on testattava!

feta-kasvisnyytit-1_210428210426-00608-Edit-large
Upota feta-kasvisnyytteihin vaikkapa sesongin tomaatteja sekä kesäkurpitsaa. Hellapoliisi

Etsitkö maistuvaa kasvislisuketta? Tällä Hellapoliisi Kati Jaakosen ohjeella et voi mennä metsään.

Keskiviikkona uutisoitiin kotimaisen kesäkurpitsan saavuttavan tänä kesänä ennätyssadon. Runsaan sadon kääntöpuolena on se, että kesäkurpitsaa uhkaa päätyä hävikkiin, jos sitä ei osteta kaupasta normaalia enemmän suomalaisten toimesta.

Kesäkurpitsa on monipuolinen herkku, josta voi loihtia monenlaisia ruokia. Se sopii kypsennettäviin ruokiin, kuten keittoihin, patoihin ja paistoksiin. Kesäkurpitsaa voi myös grillata, gratinoida uunissa tai käyttää soseena perunan sijaan. Kesäkurpitsanauhoista voi valmistaa terveellisen ja kevyen pastan korvikkeen. Pieniä kesäkurpitsoja voi syödä myös raakana, esimerkiksi salaattien joukkoon raastettuna tai viipaloituna.

Testaa kesäkurpitsaa feta-kasvisnyytteihin!

Kesäkurpitsasta ja muista kasviksista saa myös taiottua helposti mahtavan grillilisukkeen. Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen loihti kasviksia pursuavan grilliherkun kaikille fetajuuston ystäville. 

– Feta-kasvisnyytit valmistat näppärästi grillissä, grillinuotiolla tai vaikka uunissa. Käytä kasviksia oman makusi mukaan. Voit paloitella joukkoon halutessasi kypsiä perunoita paloina tai ripotella joukkoon kuivattuja yrttejä, Kati vinkkaa.

Näillä aineksilla et voi mennä metsään!

Muista myös Kapen neuvot:

Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia 2:49

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!