Katin ihana raparperiresepti, jota on kesällä testattava: Helppoa ja herkullista!
Kati "Hellapoliisi" Jaakonen leipoi suussa sulavia raparperimuffineita, jotka maistuvat myös ihanan makeasti mansikoilta sekä marengilta.
Hellapoliisin raparperi-mansikkamarenkimuffinit on helppo valmistaa muffinivuoassa. Raparperiset muffinit kruunataan makealla marenkihunnulla.
– Raparperi on yksi alkukesän odotetuimmista herkuista, joista on kiva leipoa pientä makeaa kahvipöytään. Mansikkaisella marengilla kuorrutetut raparperimuffinit ovat suloisia ja maistuvat myös kesäjuhlissa, Kati kertoo reseptistään.
Raparperi on yksi alkukesän odotetuimmista herkuista, joista on kiva leipoa pientä makeaa kahvipöytään. Mansikkaisella marengilla kuorrutetut raparperimuffinit ovat suloisia ja maistuvat myös kesäjuhlissa. Testaa Hellapoliisin reseptiä!
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 2 dl ruokokidesokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g sulatettua voita tai 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl maitoa tai kermaa
- 2 raparperinvartta
Mansikkamarenki
- 2 kananmunanvalkuaista
- ¾ dl mansikanmakuista tomusokeria
- (syötäviä verenpisaroita)
Valmistusohje
Valmistusaika: 45 min
Annoksia: 12 kpl
- Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon ruokokidesokeri.
- Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, sulatettu voi tai rypsiöljy ja maito tai kerma.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
- Jaa muffinivuokiin siten, että taikinaa tulee noin 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.
- Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
- Valmista kuorrute.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää mansikanmakuinen tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Pursota tai lusikoi marenkivaahto muffinien pinnalle ja laita hetkeksi 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
- Koristele syötävillä verenpisaroilla tai muilla kukilla halutessasi.
- Nosta tarjolle!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan