Katin ihana raparperiresepti, jota on kesällä testattava: Helppoa ja herkullista!
![Copyright: MTV. Photographer: Kati Jaakonen/Hellapoliisi. Raparperi-mansikkamarenkimuffinit](https://im.mtvuutiset.fi/image/7459260/landscape16_9/1600/900/46ec21206efb53432d94d29f9016767/pP/raparperi-mansikkamarenkimuffinit.jpg)
Kati "Hellapoliisi" Jaakonen leipoi suussa sulavia raparperimuffineita, jotka maistuvat myös ihanan makeasti mansikoilta sekä marengilta.
Hellapoliisin raparperi-mansikkamarenkimuffinit on helppo valmistaa muffinivuoassa. Raparperiset muffinit kruunataan makealla marenkihunnulla.
– Raparperi on yksi alkukesän odotetuimmista herkuista, joista on kiva leipoa pientä makeaa kahvipöytään. Mansikkaisella marengilla kuorrutetut raparperimuffinit ovat suloisia ja maistuvat myös kesäjuhlissa, Kati kertoo reseptistään.
Raparperi-mansikkamarenkimuffinit
![](/blob/5742814/86dcc997ffe7c4322721e843d09e2ded/hellapoliisi-logo-isompi-data.png)
Raparperi on yksi alkukesän odotetuimmista herkuista, joista on kiva leipoa pientä makeaa kahvipöytään. Mansikkaisella marengilla kuorrutetut raparperimuffinit ovat suloisia ja maistuvat myös kesäjuhlissa. Testaa Hellapoliisin reseptiä!
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 2 dl ruokokidesokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g sulatettua voita tai 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl maitoa tai kermaa
- 2 raparperinvartta
Mansikkamarenki
- 2 kananmunanvalkuaista
- ¾ dl mansikanmakuista tomusokeria
- (syötäviä verenpisaroita)
Valmistusohje
Valmistusaika: 45 min
Annoksia: 12 kpl
- Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon ruokokidesokeri.
- Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, sulatettu voi tai rypsiöljy ja maito tai kerma.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
- Jaa muffinivuokiin siten, että taikinaa tulee noin 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.
- Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
- Valmista kuorrute.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää mansikanmakuinen tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Pursota tai lusikoi marenkivaahto muffinien pinnalle ja laita hetkeksi 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
- Koristele syötävillä verenpisaroilla tai muilla kukilla halutessasi.
- Nosta tarjolle!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka