Karmea moka! Ginipulloja vedetään myynnistä, koska sisältä paljastuikin käsidesiä Australiassa: "Oli vain ajan kysymys, että näin tapahtuu"

gin cocktail
Shutterstock

Australiassa on suoritettu kiireellinen takaisinveto, kun ginipulloista paljastuikin käsidesiä. 

Maailmanlaajuisen koronapandemian aikana moni tislaamo on ryhtynyt valmistamaan alkoholijuomien lisäksi myös käsidesiä. Suomessa käsidesibisnekseen ovat lähteneet ainakin Kyrö Distillery ja Helsinki Distilling Company.

Australialaisessa alkoholiyrityksessä käsidesin valmistuksen aloittaminen johti karmeimpaan mahdolliseen virheeseen, sillä aineet menivät keskenään sekaisin ja käsidesiä päätyi myyntin ginipulloissa. Asiasta kertoo australialainen uutissivusto news.com.au.

"Oli vain ajan kysymys, että näin tapahtuu jossain"

Giniä normaalisti valmistava Apollo Bay Distillery -yritys on suorittanut kiireellisen takaisinvedon asian vuoksi. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä pieneen määrään ginipulloja on päätynyt käsidesiä, joka ei ole sopivaa juotavaksi. Käsidesin juominen voi yrityksen mukaan aiheuttaa erilaisia oireita, kuten pahoinvointia, oksentelua ja päänsärkyä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Tiettävästi käsidesiä sisältäviä ginipulloja ehdittiin myydä ainakin yhdeksän pulloa kesäkuun alussa, ennen kuin virhe huomattiin. Eräs nainen kertoo Apollo Bay Distilleryn Facebook-sivuilla saamistaan oireista:

– Join tätä yhden lasillisen lounasaikaan, ja sain tuntia myöhemmin todella pahan päänsäryn ja voin pahoin. Jouduin ottamaan pahoinvointilääkkenen. Luulin, että olin sairastumassa, enkä olisi osannut arvata tätä. Jos juoma maistuu epäilyttävältä, älä juo sitä! Olkaa varovaisia, käsidesiä tietämättään juonut Justine Frost kommentoi. 

– Oli vain ajan kysymys, että näin tapahtuu jossain...niin moni tislaamo tekee nyt käsidesiä ennätystahtiin, Josh GW puolestaan kommento Apollo Bay Distilleryn Facebook-sivuilla.  

Apollo Bay Distillery pahoittelee sivustollaan virhettä. 

– Pienenä yrityksenä olemme todella pahoillamme, että näin on käynyt. Virhe tapahtui yhdeksän pullon kohdalla, joiden ostajia yritämme nyt paraikaa tavoittaa. Vaikka kyseessä ei ole myrkyllinen aine, olemme todella pahoillamme, että näin kävi.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja