Kari Aihisen superhelppo fetapasta – kuopiolaisperheeltä yksimielinen arvio: "Ei ehkä enää osteta eineksiä"
Pastasalaatin voi nautiskella myös lämpimänä? Keittiömestari Kari Aihinen opasti tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa, miten valmistuu lämmin pastasalaatti fetalla aateloituna.
Kaappaus keittiössä -kauden neljännessä jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi kuopiolaisen perheen keittiön. Maarit ja Topi huolehtivat pienen poikansa ruokavaliosta, mutta oma lautasmalli oli kaukana suosituksista.
Topi korvasi aterioita kahvilla eikä raskaana oleva Maarit syönyt kasviksia, vaan nappaili pitkin päivää välipaloja.
– Meidän ruokavaliossa on aika paljon pielessä se, että me syödään hyvin vähän salattia. Kerran kuussa, tai harvemmin. Aika semmoista yksipuolista, Maarit kertoi.
Perheenäidin mukaan suurin syy yksipuoliselle ruokavaliolle on se, ettei pariskunta osaa tehdä maukkaita ruokia. Ruokalistalta löytyy lähinnä jauhelihakastiketta ja perunaa.
Kanaa airfryerissa ja helppoja salaatteja
Niinpä Kape otti ohjat kuopiolaisperheen keittiössä ja opasti, miten tehdään helposti hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Perheen keittiössä muun muassa kokattiin helppoja salaatteja, paistettiin pihviä ja kypsennettiin kanaa airfryerissa.
Yksi Kapen neuvomista maistuvista arkiruoista oli helppoakin helpompi lämmin pastasalaatti. Paahdetuista vihanneksista, pastasta ja fetajuustosta valmistuva ruoka hurmais muiden ruokalajien ohella Maaritin ja Topin. Pariskunta huomasi, että kokkaaminen on hauskaa ja ravitsevaa ruokaa saa valmstettua helpostikin.
– Ei ehkä enää osteta eineksiä, Maarit totesi ohjelman lopussa.
– Eikä välttämättä aina mummon muusia, Topi jatkoi.
Nappaa Kapen ohje: Kari Aihisen lämmin pastasalaatti
Katso Kaappaus keittiössä -jakson muut reseptit täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka