Olisitko keksinyt itse? Kari Aihinen vinkkaa yllättävän apuvälineen bolognesen valmistamiseen

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS6_Kittila_Klassinen_bolognesekastike
MTV Oy / Ida Kentala

Kapen salainen ase bolognesen valmistamiseen on vispilä.

Katso videolta Kapen vinkit klassisen jauhelihabolognesekastikkeen valmistamiseen.

Kaappaus keittiössä -ohjelman seitsemäs tuotantokausi pyörähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden kuudennessa jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi Levillä opiskelija-asunnossa asuvien kämppisten, Jussin ja Joonan keittiön.

Kape neuvoi nuorille simppeleitä arkiruokareseptejä, joiden avulla he jaksaisivat paremmin pitkiksi venyvät koulupäivät.

"Maista ja mausta!"

Kape opetti opiskelija-asunnossa asuville nuorille salat klassiseen bolognesekastikkeeseen.

– Mun bolognesekastike perustuu siihen, että siellä on saman verran juureksia ja vihanneksia kuin jauhelihaa, Kape selittää.

Jakson lopussa Kapen tarkastuskäynnillä pojat päättävätkin kokata Kapelle juuri bolognesekastiketta. Saatuaan luvan neuvoa vielä valmistuksessa Kape huikkaa nappaamaan avuksi hieman yllättävänkin keittiövälineen.

– Sit Jussi tommonen vispilä, millä hakataan toi jauheliha pieniksi paloiksi.

– Täällä tulee koko ajan ihan uutta juttua, Jussi hämmästelee Kapen neuvoja, mutta painelee teräksisellä vispilällä jauhelihan näppärästi pienemmiksi paloiksi pannulla.

Kape painottaa pojille vielä kertaalleen myös ruoan maustamisen tärkeyttä.

– Onks bolognese hyvän makuinen? Kape kysyy.

– En mä oo ees maistanut, Jussi myöntää.

– Maista, mausta! Kape kouluttaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!