Kari Aihinen vinkkaa helpon kanareseptin, jota kaikki rakastavat: Nyt testaamaan "Matinkylän kanaa"
Ravintola Savoyn keittiömestari, televisiostakin tuttu kokki Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa herkullista, aasialaissävytteistä Matinkylän kanaa.
Keittiömestari Kari Aihisen "Matinkylän kana" on peräisin Savoyn henkilökunnalta, tarkemmin ottaen se on Savoyn sous chef Pauli Ojalan käsialaa.
– Resepti syntyi aikoinaan, kun Pauli oli muuttanut lapsuudenkodistaan Espoon Matinkylään ja aloittanut työt Savoyssa. Henkilökuntamme oli saman tien myyty tämän maukkaan kanaruoan edessä – ja on sitä yhä, Aihinen kertoo tuoreessa Kape 24h -kirjassaan, jossa resepti myös esitellään.
Aihinen valmisti Matinkylän kanaa Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa. Se on versio thaimaalaisesta pad kra pao gai -ruoasta. Annos tarjoillaan riisin ja paistetun kananmunan kera.
Tämä resepti on Savoy- ravintolan suosituin henkilökunnan ruoka. Eikä ihme. Thaimaalaisittain maustettu kana, riisi ja paistettu kananmuna on maukas ja loistava ateria!
4 annosta
- 1 sipuli
- nippu kevätsipulia
- 1 ruukku thai-basilikaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 tuore chilipalkoa
- 400 g broilerinjauhelihaa
- seesamiöljyä paistamiseen
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl kalakastiketta
- n. 1 tl sokeria
- mustapippuria
- limetin mehua
tarjoiluun
- keitettyä jasmiiniriisiä
- 4 paistettua kananmunaa
- thai-basilikaa
Valmistusohje
Ruskista jauheliha kevyesti paistinpannulla seesamiöljyssä ja ota liha hetkeksi sivuun. Lisää pannulle seesamiöljyä ja kuullota sipuli miltei kypsiksi. Lisää valkosipuli ja chili ja kypsennä minuutin verran.
Sekoita joukkoon kypsä jauheliha, kevätsipulirenkaat ja thai-basilika. Mausta soijakastikkeella, kalakastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla (suolaa et tarvitse, koska kala- ja soijakastike ovat suolaisia). Lisää limetin mehu juuri ennen tarjoilua. Tarjoile paistettujen kananmunien ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan