Kari Aihinen päräytti klassisen lasagnen uuteen uskoon: "Rakenne on suhteellisen messevä"

Muistatko vielä nämä HK:n Sininen Lenkki -mainokset? 0:50 Muistatko vielä nämä HK:n Sininen Lenkki -mainokset?
KATSO MYÖS: Muistatko vielä nämä Sininen Lenkki -mainokset?

Lasagnen voi valmistaa myös lenkkimakkarasta.

Kaikkien kotikokkien sankari, ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen.

– Tänään tehdään tuleva, Suomen kuuluisin ja menestynein lasagne,  MTV:n Kaappaus keittiössä ja Master Chef -Suomi -ohjelmistakin tuttu Aihinen pohjusti reseptiään vaatimattomasti HKScanin mediatilaisuudessa.

Lenkkimakkaralasagne

Aihisen lasagne on tehty klassisesta lenkkimakkarasta, joka pitää miehen mukaan aina paistaa ennen käyttöä, jotta viipaleisiin saadaan makua pintaan ja lopputulos näyttääkin paremmalta.

Lasagne sisältää lenkkimakkaran ja perinteisten lasagnelevyjen lisäksi tuoretomaattisalsaa, jossa on basilikaa ja oreganoa sekä paksuhkoa savujuustokastiketta ja parmesaania.

Juustokastikkeen pitää olla Aihisen mukaan melko paksua, sillä tuoresalsa on puolestaan hieman vetistä.

Savujuustokastikkeen ja tuoresalsan voi Aihisen mukaan valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin ruoan saa nopeasti vuokaan ja uuniin.

– Rakenne on suhteellisen messevä. Se ei valu, se on kiinteä, mutta se on kuitenkin mehukas – voisiko sanoa pannacottamainen, Aihinen runoilee.

Kun lasagnea tekee kerralla isomman satsin, keittiössä ei tarvitse erikseen huhkia joka päivä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.