Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistä

Uunijuurekset
Uunijuurekset valmistuvat helposti Kapen vinkeillä! Shutterstock

Kari Aihisen uunijuurekset on yksi MTV:n kaikkien aikojen suosituimmista resepteistä. Keittiömestari kertoo nyt, miten juureksista saa taatusti täydellisiä kotiuunissa.

Kokki Kari Aihinen valmisti uunijuureksia aikoinaan Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Tässä reseptiversiossa kokki hyödynsi juuresten lisäksi myös muita kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa. 

Pelkillä juureksillakin saa kuitenkin erinomaisen maukkaan lopputuloksen, Aihinen lupaa. Hän neuvoo kiinnittämään huomion muutamaan oleelliseen asiaan valmistuksessa.

– Juurekset kuoritaan ja pilkotaan isoiksi paloiksi. Älä tee mitään pikkurillin kokoista siis, mieluummin peukalon. Juureksissa pitää olla suutuntumaa, Aihinen muistuttaa.

Aihisen mukaan juurekset kannattaa maustaa suolalla ja pippurilla, ennen kuin niiden päälle ripottelee öljyä.

– Sitten voi fiiliksen mukaan lisätä tuoreita yrttejä, kuten rakuunaa, timjamia ja rosmariinia. Itse tykkään laittaa myös valkosipulia joukkoon. 

Uunissa juureksille on tarkoitus saada ihanan paahtunut pinta. Oleellista on myös antaa juuresten kypsyä tarpeeksi.

– Älä analysoi aikaa. Jos ohjeessa sanotaan 30–40 minuuttia, pidä niitä uunissa silti vaikka 50 minuuttia. Juureksen pitää olla hieman paahtunut ja kypsä. Jos porkkana jää medium-kypsäksi, se on ihan mauton.

Katso suosittu resepti: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan

***

Oletko jo testannut Aihisen Matinkylän kanan? Katso videolta ohje:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!