Ravintola-ala voi ajautua pahaan kriisiin Suomessa, mikäli koronaepidemian vaikutukset alkavat toden teolla näkyä pöytävarauksissa. Helsinkiläinen keittiömestari Sasu Laukkonen kertoo MTV:n haastattelussa mikä tilanne ravintoloissa tällä hetkellä on, ja mitä on odotettavissa.
Videolla keittiömestari Sasu Laukkonen kertoo ravintoloiden tämän hetkisestä tilanteesta Suomessa. MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivusto haastatteli Laukkosta videolle keskiviikkona Gastro-messuilla ja pyysi uutta tilannekatsausta puhelimitse perjantaina.
Varautuminen koronavirusepidemiaan alkaa näkyä suomalaisten arjessa. Vaikutukset on huomattu myös ravintola-alalla, kun erityisesti yritysasiakkaat ovat nyt painaneet jarrua ja peruneet kabinettivarauksiaan. Ihmiset ovat myös siirtyneet enenevissä määrin etätöihin, mikä näkyy lounasravintoloiden ruuhkattomuudessa.
Ravintolayhtiöistä kerrotaan MTV:lle, että yksityisasiakkaiden illallisvarauksissa koronapelko ei ainakaan vielä merkittävästi näy.
Helsinkiläisen Michelin-ravintola Oran keittiömestari Sasu Laukkonen kertoi MTV:lle keskiviikkona, että pöytävarauksia on peruttu lähinnä ulkomaisten asiakkaiden toimesta.
– Kyllä se (koronatilanne) on näkynyt varmasti jo kaikilla jollain tavalla. Keskustelimme kollegoiden kanssa siitä, että jos sulla käy muuten paljon aasialaisturisteja, niin siellä näkyy nyt helposti, että suunnitelmia muutetaan. Se mikä on positiivista juuri tälle päivälle, että jos aasialaisia on nyt perunut lähiviikkoina, niin ne onkin täyttynyt suomalaisista varauksista uudelleen. Positiivista ainakin siihen asti, jos ja kun suomalaiset hätääntyvät. Sitten voi olla, ettei kellään ole ketään syömässä, Laukkonen pohti MTV:n haastattelussa keskiviikkona.
