Kantarelliaika on nyt parhaimmillaan – kokeile herkullista piirakkaa!
Kantarelliaika alkaa olla parhaimmillaan sateiden joudutettua sadon kasvua.
Yksi tapa hyödyntää kesän kantarellisatoa on loihtia sienistä suussa sulavaa piirakkaa. Hellapoliisin suolainen piirakka saa kantarellien lisäksi makua pekonista ja sipulista. Kokeile herkullista reseptiä vaikka kesän kahvipöytään!
Syksyn sienistä valmistat ihanan suolaisen piiraan, joka maistuu eväänä ja välipalana. Leivo piiras myös juhlapöytään.
8 annosta
Pohja
- 100 g voita tai margariinia
- ½ tl suolaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä tai kermaa
Täyte
- 170 g pekonia
- 1 sipuli tai 2 kesäsipulia varsineen
- 1 iso valkosipulinkynsi
- ½ l kantarelleja
- 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
- 2 munaa
- ½-1 tl rakuunaa
- ripaus suolaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan.
Käytä apuna tarvittaessa vehnäjauhoja.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
Silppua pekoni ja sipuli, sekä valkosipulinkynsi. Hienonna suurimpia kantarelleja hieman.
Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja kantarellit. Kääntele hetki, kunnes sienet ovat paistuneet.
Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita kerma, munat, rakuuna, suola ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasvuokaan.
Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje