Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin kantarelli-pekonipiiras

Julkaistu 07.08.2015 12:08

Syksyn sienistä valmistat ihanan suolaisen piiraan, joka maistuu eväänä ja välipalana. Leivo piiras myös juhlapöytään.

Ainekset

  • 8 annosta

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä tai kermaa

Täyte

  • 170 g pekonia
  • 1 sipuli tai 2 kesäsipulia varsineen
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • ½ l kantarelleja
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 2 munaa
  • ½-1 tl rakuunaa
  • ripaus suolaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan.

Käytä apuna tarvittaessa vehnäjauhoja.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Silppua pekoni ja sipuli, sekä valkosipulinkynsi. Hienonna suurimpia kantarelleja hieman.

Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja kantarellit. Kääntele hetki, kunnes sienet ovat paistuneet.

Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita kerma, munat, rakuuna, suola ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasvuokaan.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellilläHellapoliisin pienet sienipiiraatRanskalainen sipulipiirasVihannespiirakkaSavuporo-sienipiirasKantarellipiiras
SienipiirakkaPäivän reseptiHellapoliisiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 01.11.201808:00
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Suussasulava sienipiirakka

  • 22.01.201613:54
    Päivän resepti

    Hellapoliisin pienet sienipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-juustokeksit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset piirakat

    Savuporo-sienipiiras