Mainos
Mainos

Lempiruokani TOP 10 ja risat

Aloimme vaimon kanssa viikonlopun illallispöydässä keskustella lempiruoista. Olen vältellyt aihetta ja kysymystä vuosia, koska maailma tarjoaa aivan liikaa makuja jokaiseen tilanteeseen sopivaksi ja niin monen ruokalajin suhteen oma kokemuspolku tuntuu olevan vielä kesken. Niin se on varmaan ja toivottavasti elämän loppuun asti, joten härkää ja härkäpapua sarvista. Aloimme purkaa ruokalajeja sen mukaan, mille ei normitilanteessa sanoisi ei ja jotka paaluttaisi heti varmoiksi vaihtoehdoiksi ravintolan listalla (toki paikasta hivenen riippuen).

Tiesin heti, että lista painottuu italialaisiin ruokiin ja yritin tietoisesti hakea ruokalajeja muualta. Kyllä se saapasmaahan silti pitkälti nojaa. Varmaankin kuukausi Kaukoidässä voisi tuoda mukaan sävyjä, mutta en ole siitäkään varma.

Lista on mietitty ruokalajeittain ilman ajatuksia paikasta, jossa sitä nauttisi. Moni vaatimaton annos voi olla kulinaarinen aatelinen tietyssä paikassa ja muokata näkemystä sen pohjalta. Ja toisaalla samalla nimikkeellä saa luokatonta kuraa. Lista on kuitenkin kompromissi yleisen tason ja parhaan syömäni annoksen mukaan, huomioiden niin alkuperämaan kuin Suomen. Samalla se on väistämättä korni, mutta vahvasti suuntaa antava tämän bloggarin makumaailmasta.

Kotimaista ruokaperinnettä ei listalle päässyt. En valitettavasti liiemmin arvosta ”tavallisia suomalaisia arkiruokia”, koska ne ovat tai ne kokataan yleensä turhan vaisua makupalettia noudattaen. Suomalaiseen makuun sovitetusti.

Mutta se jorinoista. Tässä lista. Ekat 10 järjestyksessä, loput ei. Linkeistä reseptiin.

TOP 10

1. Spaghetti alle Vongole

4. Kylmäsavulohinigiri

5. Fritto Misto - fritatut merenelävät

9. Schnitzel

10. Moules Mariniere - merimiehen simpukat

Bubblin’ under:

• Toast Skagen

• Britakakku

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja