7:57

”Kalkkunaraivo” repesi brittikaupoissa: "Kuulin, että tilanne jatkui parkkipaikalla"

Videolla keskustellaan ruokahävikistä.

23. joulukuuta moni brittiläinen suuntasi viime hetken jouluostoksille. Ruuhkan seurauksena kuluttajat tappelivat ruoasta ja parkkipaikkatilasta. Kaksi naista jopa päätyi tappelemaan siitä, kumpi saa kalkkunan itselleen.

Viime hetken jouluostoksilla olleet britit tappelivat ruoasta ja parkkipaikkatilasta 23. joulukuuta, kertoo muun muassa Mirror-lehti

Ostoksille lähteneet näkivät pitkät jonot ja tyhjät hyllyt täpötäysien ruokakauppojen ja ostoskeskuksien sisällä. Turhautuneet asiakkaat kuvailivat villiä näkymää muun muassa ilmaisuilla ”kalkkunaraivo” sekä ”painajainen ennen joulua”.

Twitter-käyttäjä Paul Fitzgerald kirjoitti, että kaksi naista oli tapellut kalkkunasta Sainbury's-kauppaketjun Rice Lanen myymälässä Liverpoolissa. Kaupan työntekijät joutuivat miehen mukaan erottamaan daamit toisistaan.

– Toinen heistä aikoi juuri ottaa aseekseen kävelykeppinsä. Kuulin, että tilanne jatkui parkkipaikalla. Hyvää joulua kaikille! mies kirjoitti.

Kaikille ostoksia tekeville ei tahtonut löytyä ostoskärryjä. Moni joutui jonottamaan supermarkettien parkkipaikalla yli tunnin, sillä ruuhkia syntyi, kun toiset etsivät parkkipaikkoja. Tilannetta pahensivat ruuhkautuneet autotiet sekä sadekeli.

"Tuo vei minusta mehut"

Mirror-lehden mukaan myös Hullissa turhautuneet shoppailijat taistelivat parkkitilasta. Asda-kauppaketjun supermarketin pihalla saattoi kuulla monien torvien soivan. Kaupoissa lapset itkivät ja hyllyt ryövättiin tyhjiksi.

– Joulun pahin puoli on ehdottomasti ostoksilla käynti sekä liikenne. Minun on pakko levätä tämän jälkeen, tuo vei minusta mehut. Tuota en toivoisi pahimmalle vihollisellenikaan, ostoksilla ollut Tom Clark kertoi Hull Live -sivustolle.

Essex Live -sivusto kertoo, että Sainsbury's-myymälässä Essexin Chelmsfordissa hyllyt oli tyhjennetty leivästä, appelsiineista ja helmikanasta. Itsepalvelukassan jonot olivat niin pitkät, että jotkut ihmiset luovuttivat.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja