Kalakauppias Kalle näyttää, miten kala tulisi oikeasti fileoida – suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen: Älä työnnä!

2:28 Näin fileoit kalan

Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin lokakuussa kotikokkien tarvittaviin veitsiin ja niiden käsittelyyn keittiössä. Kalakauppias Kalle Huttunen esittelee videolla, kuinka kala fileoidaan.

Suomalainen keittiömestari Filip Langhoff kertoi lokakuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka jokaisen kotikokin kannattaa muistaa. Langhoff muun muassa paljasti, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.

– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloitti.

Ohjelmassa nähtiin myös kalakauppias Kalle Huttusen vinkit kalan oikeaoppiseen fileointiin. Kala-Kalle näyttää videolla, miten suomalaisten rakastama kuha tulisi käsitellä. 

– Tärkeimmät välineet ovat hyvä fileointiveitsi ja tällainen kalapiikki, jota ehkä harvemmin tulee kotona käytettyä – mutta hyvänä vinkkinä, että kannattaa käyttää.

Kalakauppias nimesi myös yleisimmän virheen, johon kotikokit sortuvat kalaa fileoidessaan: se on fileerausveitsen asento. 

– Tärkeintä on, että veistä ei työnnetä näin, vaan siinä on tämä kulma...Kalle aloitti demonstroinnin.

Miten kala fileoidaan ja mihin kalapiikkiä käytetään? Katso videolta Kalakauppias Kalle Huttusen vinkit kalan fileointiin.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja