Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalakauppias Kalle näyttää, miten kala tulisi oikeasti fileoida – suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen: Älä työnnä!

2:28Näin fileoit kalan
Julkaistu 23.10.2020 09:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin lokakuussa kotikokkien tarvittaviin veitsiin ja niiden käsittelyyn keittiössä. Kalakauppias Kalle Huttunen esittelee videolla, kuinka kala fileoidaan.

Suomalainen keittiömestari Filip Langhoff kertoi lokakuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka jokaisen kotikokin kannattaa muistaa. Langhoff muun muassa paljasti, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.

– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloitti.

Ohjelmassa nähtiin myös kalakauppias Kalle Huttusen vinkit kalan oikeaoppiseen fileointiin. Kala-Kalle näyttää videolla, miten suomalaisten rakastama kuha tulisi käsitellä. 

– Tärkeimmät välineet ovat hyvä fileointiveitsi ja tällainen kalapiikki, jota ehkä harvemmin tulee kotona käytettyä – mutta hyvänä vinkkinä, että kannattaa käyttää.

Kalakauppias nimesi myös yleisimmän virheen, johon kotikokit sortuvat kalaa fileoidessaan: se on fileerausveitsen asento. 

– Tärkeintä on, että veistä ei työnnetä näin, vaan siinä on tämä kulma...Kalle aloitti demonstroinnin.

Miten kala fileoidaan ja mihin kalapiikkiä käytetään? Katso videolta Kalakauppias Kalle Huttusen vinkit kalan fileointiin.

LUE MYÖS: Oletko sinäkin ihmetellyt tätä asiaa kaupan kalatiskillä? Tulee monelle yllätyksenä

Lisää aiheesta:

Fyysikko väittää: Tämä on paras tapa kypsentää pihviHuippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstäTeetkö itse samalla tavalla? Näin sipuli pitäisi oikeasti pilkkoa – suomalainen huippukokki näyttääÄlä ikinä tee näin, kun pilkot raaka-aineita veitsellä! Suomalainen keittiömestari muistuttaa: Täysin väärä ja vaarallinen tapaHuippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä – onko sinulla nämä?Mitä eroa on huippukokilla ja kotikokilla? Ravintoloitsijat Henri Alén ja Tommi Tuominen paljastavat yllättävän vastauksen
RuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:29
    Nuoret

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • Eilen17:08
    Luonto ja eläimet

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • Eilen16:59
    Arkiruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

  • Eilen08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • 16.11.17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"