Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaksi klassista tapaa paistaa kananmuna – osaatko nämä?

Häränsilmä paistetaan vain toiselta puolelta.
Häränsilmä paistetaan vain toiselta puolelta.Shutterstock
Julkaistu 21.08.2016 08:03

Emmi Kärkkäinen

Monesti sanotaan, että kokin taidot voidaan arvioida sillä, kuinka hyvin hän paistaa kananmunan. Ota tästä talteen yksinkertainen ohje munien paistamiseen!

Kananmunien paistaminen on tärkeä taito ruoanlaitossa. Paistetut kananmunat maistuvat sellaisenaan, mutta niistä saa myös hyvän lisän erilaisiin ruokiin.

Kananmunan voi paistaa kahdella eri tavalla. Häränsilmäksi kutsutaan munaa, joka on paistettu vain toiselta puolelta. Vielä yksinkertaisempi on molemmilta puolilta paistettu muna, josta monet pitävät rasvaisemman makunsa vuoksi.

Häränsilmä: Paista pannulla 2–3 minuuttia kansi päällä, kunnes valkuainen on hyytynyt ja reunat kullanruskeat.

Molemmilta puolilta paistettu: Paista noin 2 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Käännä muna lastalla toisinpäin ja paista toiselta puolelta noin 30 sekuntia.

Tarvitset:

½ rkl voita tai rypsiöljyä

1 muna

suolaa

jauhettua pippuria

Tee näin: 

Lämmitä rasva tarttumattomalla pannulla. Riko muna keskelle pannua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lähde: About Food 

Lisää aiheesta:

Ella testasi 42 erilaista tapaa kananmunan paistamiseen – yhdellä kikalla ylivoimaisesti paras maku: "Kertakaikkisen täydellistä"Tiesitkö, että munakokkelin voi valmistaa myös näin? Vaivattomalla niksillä täydellinen lopputulosHuikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaOsaatko varmasti? Näin kananmuna paistetaan oikein – "parasta pikaruokaa, mitä tiedän"Kaksi tapaa paistaa kananmuna – tämä jokaisen pitäisi osata!Täydellisen mehevän broilerin takaa vain yksi asia: Jätä tuttu tuote kauppaan ja osta tätä!
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin