Kaksi klassista tapaa paistaa kananmuna – osaatko nämä?
Monesti sanotaan, että kokin taidot voidaan arvioida sillä, kuinka hyvin hän paistaa kananmunan. Ota tästä talteen yksinkertainen ohje munien paistamiseen!
Kananmunien paistaminen on tärkeä taito ruoanlaitossa. Paistetut kananmunat maistuvat sellaisenaan, mutta niistä saa myös hyvän lisän erilaisiin ruokiin.
Kananmunan voi paistaa kahdella eri tavalla. Häränsilmäksi kutsutaan munaa, joka on paistettu vain toiselta puolelta. Vielä yksinkertaisempi on molemmilta puolilta paistettu muna, josta monet pitävät rasvaisemman makunsa vuoksi.
Häränsilmä: Paista pannulla 2–3 minuuttia kansi päällä, kunnes valkuainen on hyytynyt ja reunat kullanruskeat.
Molemmilta puolilta paistettu: Paista noin 2 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Käännä muna lastalla toisinpäin ja paista toiselta puolelta noin 30 sekuntia.
Tarvitset:
½ rkl voita tai rypsiöljyä
1 muna
suolaa
jauhettua pippuria
Tee näin:
Lämmitä rasva tarttumattomalla pannulla. Riko muna keskelle pannua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lähde: About Food
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje