Paistettu muna on supersimppeli ja ravitseva aamiaisherkku. Näin valmistat siitä mahdollisimman täydellisen.
Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjassa esitellään erilaisia herkullisia tapoja nauttia kananmunia aina perinteisistä keitetyistä munista monimutkaisempiin munaruokiin. Yksi Mansikkamäen munasuosikeista on varmasti myös yksi helpoimmista munaresepteistä:
Parhaat lisukkeet ja mausteet paistetulle munalle: Hienonnettua kevätsipulia, kuutioituja kirsikkatomaatteja, avokadoviipaleet ja chilikastike, tuore hienonnettu chili, tuoreet yrtit kuten basilika, oregano ja salvia, togarashi-mausteseos jne...
– Paistettu muna on parasta pikaruokaa, mitä tiedän. Ne maistuvat aamiaisella sellaisenaan, leivän päällä ja lisukkeena erilaisissa ruoissa, ruokatoimittaja-munakirjailija Mansikkamäki kirjoittaa.
Täydellinen paistettu muna
Sanna Mansikkamäki suosittelee valitsemaan paistetulle munalle pinnoitetun pannun. Kananmunien tulee olla mahdollisimman tuoreita, jotta munien maku pääsee oikeuksiinsa.
4 kananmunaa
1 rkl rypsiöljyä tai voita
suolaa
mustapippuria
Kuumenna pannu kuumaksi ja pyyhkäise öljyä pannuun tai tipauta voinokare pannulle. Alenna vähän lämpötilaa jo tässä vaiheessa.
Älä tiputa munaa liian korkealta - keltuainen voi rikkoutua.
