Kaksi tapaa paistaa kananmuna – tämä jokaisen pitäisi osata!

kananmuna
Kumpi on sinun suosikkisi: häränsilmä vai molemmilta puolilta paistettu kananmuna? Shutterstock

Osaatko paistaa munat täydellisesti? Katso tästä yksinkertaiset ohjeet. 

Kananmunien paistaminen on tärkeä taito ruoanlaitossa. Paistetut kananmunat maistuvat sellaisenaan, mutta niistä saa myös hyvän lisän erilaisiin ruokiin.

Kananmunan voi paistaa kahdella eri tavalla. Häränsilmäksi kutsutaan munaa, joka on paistettu vain toiselta puolelta. Vielä yksinkertaisempi on molemmilta puolilta paistettu muna, josta monet pitävät rasvaisemman makunsa vuoksi.

Häränsilmä: Paista kannella peitetyllä paistinpannulla 2–3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt ja reunat kullanruskeat.

Molemmilta puolilta paistettu: Paista noin 2 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Käännä muna lastalla toisinpäin ja paista toiselta puolelta noin 30 sekuntia.

Tarvitset:

½ rkl voita tai rypsiöljyä
1 muna
Suolaa
Mustapippuria

Tee näin: 

Lämmitä rasva tarttumattomalla pannulla. Riko muna keskelle pannua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lähde: About Food 

***

0:51

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja