Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaksi tapaa paistaa kananmuna – tämä jokaisen pitäisi osata!

Kumpi on sinun suosikkisi: häränsilmä vai molemmilta puolilta paistettu kananmuna?
Kumpi on sinun suosikkisi: häränsilmä vai molemmilta puolilta paistettu kananmuna?Shutterstock
Julkaistu 20.07.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Osaatko paistaa munat täydellisesti? Katso tästä yksinkertaiset ohjeet. 

Kananmunien paistaminen on tärkeä taito ruoanlaitossa. Paistetut kananmunat maistuvat sellaisenaan, mutta niistä saa myös hyvän lisän erilaisiin ruokiin.

Kananmunan voi paistaa kahdella eri tavalla. Häränsilmäksi kutsutaan munaa, joka on paistettu vain toiselta puolelta. Vielä yksinkertaisempi on molemmilta puolilta paistettu muna, josta monet pitävät rasvaisemman makunsa vuoksi.

Häränsilmä: Paista kannella peitetyllä paistinpannulla 2–3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt ja reunat kullanruskeat.

Molemmilta puolilta paistettu: Paista noin 2 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Käännä muna lastalla toisinpäin ja paista toiselta puolelta noin 30 sekuntia.

Tarvitset:

½ rkl voita tai rypsiöljyä
1 muna
Suolaa
Mustapippuria

Tee näin: 

Lämmitä rasva tarttumattomalla pannulla. Riko muna keskelle pannua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lähde: About Food 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tiesitkö, että munakokkelin voi valmistaa myös näin? Vaivattomalla niksillä täydellinen lopputulosKiireisen ihmisen helppo proteiiniherkku: Munaresepti, jota täytyy kokeilla!Osaatko varmasti? Näin kananmuna paistetaan oikein – "parasta pikaruokaa, mitä tiedän"Superkevyttä ja proteiinipitoista: Oletko jo kokeillut huikeaa munareseptiä? Usko tai älä! Munan voi keittää myös ilman kuorta – näin se onnistuuKaksi klassista tapaa paistaa kananmuna – osaatko nämä?
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin