Kahvitauko on suomalaisille kaikki kaikessa – tätä herkkua toivotaan työpaikoille nykyistä useammin

Suomalaiset arvostavat työpaikkojen yhteisiä kahvitaukoja, eikä meillä myöskään ole mitään kahvin kanssa nautittavia pullia vastaan. 

Koska olet viimeksi leiponut pullaa? Katso videolta perinteisten korvapuustien resepti. 

Vaikka vuosien varrella työtehtävät ovat voineet muuttaa muotoaan, kahvitauot ovat edelleen asia, josta suomalaiset eivät hevillä luovu. 

Lantmännen Unibaken teettämän kyselyn mukaan yli 70 prosenttia suomalaisista viettää vähintään kerran viikossa työkavereidensa kanssa yhteisen kahvihetken. 

Sen lisäksi, että kahvittelu antaa energiaa loppupäivään, sillä on myös laajempi merkitys. Yhdessä kahvittelevat ovat nimittäin tuoreen kyselyn mukaan tyytyväisempiä työpaikkansa ilmapiirin kuin ne, joiden työpaikalla ei yhteisiä taukoja pidetä.

Sosiaalisten suhteiden lisäksi kahvilla on tutkitusti myös terveyttä edistäviä vaikutuksia

Suomalaisilla ylivoimainen suosikkipulla

Vaikka elämme erilaisten terveysbuumien aikaa, kahvin kanssa nautittavien pullien suosio on selvityksen mukaan edelleen vankka. Viime vuonna toteutetun tutkimuksen mukaan pulla on suomalaisen kahvipöydän ylivoimaisesti suosituin herkku. 

– Pullakahvit ovat mieluisia suomalaisille. Peräti 40 prosenttia vastaajista toivoo pullakahveja nykyistä useammin, Lantmännen Unibaken asiakasmarkkinointipäällikkö Kaisa Kivistö kertoo.

Suomalaisten ehdoton suosikkipulla on korvapuusti. Toiseksi suosituin herkku on voisilmäpulla perässään vaniljakierrepulla.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja