2:26

Kahvirutiini, joka on kasvattanut hurjasti suosiotaan suomalaisten keskuudessa: ”Ei pelkästään pääkaupunkiseudun trendi”

Videolla opastetaan, kuinka loihdit kahvilatasoista kahvia kotioloissa.

Vaikka suurin nautitusta kahvista juodaan edelleen kotona tai työpaikalla, kahviloiden suosio on noussut huomattavasti parin viime vuoden aikana, selviää Helsinki Coffee Festivalin keräämistä tiedoista. 

Helsinki Coffee Festival on kerännyt tietoa suomalaisten kahvitottumuksista jo yli neljän vuoden ajan. Vaikka kahvin suosio on ja pysyy, muutamia selkeitä muutoksia on havaittavissa.  

Yksi selkeä muutos liittyy siihen, kuinka kahvi oikein nautitaan. Vaikka suodatinkahvi maidolla on edelleen suomalaisten suosiossa, kahvi juodaan yhä useammin mustana. Kyselyn mukaan suodatinkahvia juodaan nyt lähes 11 prosenttia enemmän mustana kuin vuonna 2017. 

Kyselyyn vastanneista 38 prosenttia kertoo juovansa suodatinkahvia maidolla, kun taas 35 prosenttia kertoo juovansa sen mustana. Kyselyn mukaan suodatinkahvin jälkeen suosituimmat kahvijuomat ovat latte, cappuccino ja espresso.

Uusia kahviloita syntyy tiuhaan tahtiin

Suurin osa suomalaisista nauttii 3-4 kuppia kahvia päivässä. Vaikka puolet suomalaisista juo kahvinsa yleensä kotona ja kolmasosa työpaikalla, kahviloiden suosio on kasvanut parin viime vuoden aikana. 

Vuonna 2016 kuusi prosenttia vastaajista ilmoitti nauttivansa kahvinsa yleensä kahvilassa, kun vuonna 2018 vastaava luku oli 11 prosenttia. Tämä kehitys näkyy myös uusien kahvilaketjujen vilkkaana nousuna kasvukeskuksiin.

– Uusien kahviloiden avautuminen ei ole pelkästään pääkaupunkiseudun trendi. Kahviloiden suosio on selvästi vilkastunut isoimmissa kaupungeissa ympäri maata, yksi Helsinki Coffee Festivalin perustajista Maija Kestilä kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja